Domači pripravki za odstranitev bradavic

anonimni uporabnik, 11. maj 2016
Ostalo

Bradavice so majhni tumorji, povzročeni z virusom. Te moteče tvorbe lahko odstranimo tudi z domačimi pripravki.

Bradavice so majhni tumorji, povzročeni s humanim virusom papiloma (HPV). Znanih je več kot 100 vrst virusa in vsak od njih vpliva na bolnika na različne načine, odvisno od njegovega imunskega sistema.

Na primer, tip HPV, ki povzroča bradavice, je neškodljiv, druge vrste pa lahko sprožijo resne bolezni.

5 naravnih sredstev za odstranitev bradavic

Jabolčni kis

Zaradi svojih zdravilnih lastnosti je jabolčni kis eden izmed najbolj priljubljenih naravnih sredstev v svetu. Ta izdelek je, poleg tega, da je zelo poceni, tudi največji sovražnik bradavic. Vendar pa jabolčni kis napada samo mesnati del bradavice in ne more odstraniti virusa, ki povzroča njihovo ponovitev.

Za uporabo boste potrebovali:

  • 2 žlici kisa
  • kosem vate ali bombažni povoj

[see url=”https://med.over.net/clanek/zacimbe-kot-sestavni-del-obroka/”]Začimbe kot sestavni del obroka [/see]

Bombažno blazinico namočite v kis in jo namestite neposredno na bradavico. Nato pokrijte območje z gazo in povojem ter pustite kis delovati čez noč. Zjutraj gazo odstranite. Za najboljše rezultate in delovanje ta postopek izvajajte vsak večer en ali dva tedna.

Bananini olupki

Banane so odlične za nego kože, saj ti plodovi vsebujejo proteolitični encim, ki lahko raztopi moteče majhne tumorje in vpliva na videz vaše kože.

Za uporabo boste potrebovali:

  • 1 bananin olupek

Z žlico postrgajte notranjost bananinega olupka. Dobili boste belo pasto, ki jo nanesete neposredno na bradavice. Takoj po nanosu in uporabi pase si ne pozabite umiti rok, da preprečite širjenje bradavic po površini kože. Zdravljenje ponavljajte do želenih rezultatov.

C vitamin

Nanesite ga neposredno na bradavice, saj lahko uniči virus, ki povzroča njihovo ponovitev. Ljudje so z omenjenim zdravljenjem dosegli dobre rezultate, kar je razlog za uporabo vitamina C kot zdravila za odstranitev bradavic.

Za uporabo boste potrebovali:

  • 1 tableto vitamina C
  • malo limoninega soka

Tablete vitamina C zdrobite in dodajte malo limoninega soka. Dobili boste pasto, ki jo nanesete neposredno na bradavice. Pokrijte bradavico s povojem in pustite delovati čez noč. Za najboljše rezultate nanašajte pripravek vsak dan.

regrat

Bazilika

Rastlina bazilika je uporabna za zdravljenje in uničenje virusa, ki povzroča bradavice. Ima protivirusne lastnosti. Pripravek (opis spodaj) nanesite neposredno na bradavice, ki  bodo kmalu izginile.

Za uporabo boste potrebovali:

  • ¼ skodelice sveže bazilike
  • gaza

[see url=”https://med.over.net/clanek/nasvet-za-pripravo-domacega-antibioticnega-napitka/”]Nasvet za pripravo domačega antibiotičnega napitka[/see]

Baziliko operite in jo sesekljajte v sekljalniku, dokler ne dobite paste. To pasto nato nanesete neposredno na bradavico, pokrijete z gazo in pustite delovati čez noč. Zdravljenje izvajajte vsak dan, dva tedna zapored.

Regratova lučka

»Mleko« regratove lučke je zelo učinkovito zdravilo za zdravljenje bradavic. Uporabite ga za odpravo težavnih in neestetskih bradavic.

Potrebujete:

  • 1 regrat
  • 1 gaza

Odstranite krono cveta in tekočino znotraj stebla ter nanesite “mleko” neposredno na bradavice in pokrijte s povojem. Z zdravljenjem dvakrat dnevno naj bi bradavice kmalu izginile.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close