Ali naj poskusiva znova?

Če ste pripravljeni odpustiti, pozabiti in se odgovorno pogovoriti o preteklih napakah, potem morda še obstaja upanje.

Vaš partnerski odnos v prvo ni deloval, zato sta se razšla. Ponudi se vam priložnost, da poskusite znova. Vprašanje, ki si ga verjetno zastavite je: Ali naj poskusiva ponovno?

Preprostega odgovora ni – vse je odvisno od vas, od okoliščin zaradi katerih sta se razšla. Obstajajo pa nekateri pomisleki, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi.

5 znakov, zaradi katerih boste morda želeli poskusiti znova in obudili partnersko razmerje

Oba sta se pripravljena pogovoriti o dejavnikih, ki so vaju razdvojili.

Ne pozabite preveč hitro na preteklost, saj s tem nezavedno prenašate preteklost v sedanjost. Če razmišljate o tem, da se bo, kot pravimo preteklost ponovila, potem se verjetno bo. Pomembno je, da se pogovorita o dejavnikih in vzrokih, ki so vaju razdvojila. Delujta v smeri, da bi se resnično razumela in se poglobita v misli in občutke drugega. Pogovorita se o tem ali sta pripravljena na »terapijo«, da razčistita in prebrodita nesoglasja. Ne pričakujte, da boste težave in nesoglasja rešili čez noč, potrudite se in naj čas opravi svojo nalogo. Po odločitvi, da sta pripravljena rešiti vajin odnos, je pomembno, da si zaupata strahove, dvome in razmišljanja vsak dan.

[see url=”https://med.over.net/clanek/kako-izboljsati-spolno-zivljenje/”]Kako izboljšati spolno življenje[/see]

par drzi skupaj

Oba sta se pripravljena prevzeti odgovornost za težave v partnerskem odnosu.

“Za uspešno partnersko razmerje, sta potrebna dva,”

je star rek, ki je še kako resničen. Tudi za neuspeh sta potrebna dva. Torej, če želita tokrat drugačen izid, se morata oba s partnerjem poglobiti in preučiti, kakšno vlogo sta »igrala« v neuspelem razmerju. Oba se morata vprašati – kako sta prispevala k propadu razmerja in kaj sta pripravljena narediti, da to popravita? Pogovorita se in si odgovorita na vprašanja.

Sta pripravljena odpuščati.

Ko razmišljate ali poskusiti znova s partnerjem, se morate vprašati in razmisliti tudi, ali partnerju lahko odpustite pretekle prestopke in napake ter predvsem ali ste jih za ponovni poskus pripravljeni pozabiti. Morda boste odpustili, pa se boste kljub temu odločili, da ne poskusite ponovno. Partnerju sicer lahko odpustite krajo, ker veste, da je odvisen od drog, a se kljub temu za ponovno zvezo z njim ne odločite zaradi možnih novih zapletov.

Vidita drug drugega v pozitivni luči in imata še občutke naklonjenosti.

Ljubezen ni edini razlog, ki bi dva ponovno združila. Obstaja veliko drugih razlogov, da se ljudje vrnejo k “starim partnerjem”, kot na primer strah pred osamljenostjo ali pa želijo podoživeti preteklost. Pri vsem tem pa je pomembno tudi to, da drug o drugem govorita in mislita pozitivno.

cover par

Vaš “bivši” ima lastnosti dobrega partnerja.

Večja verjetnost je, da boste imeli zdrav odnos s partnerjem, ki je resnično pripravljen za resno zvezo in se lahko pogovarja o svojih potrebah in željah. Pomembno je tudi, da vas spoštuje, je skrben in ceni vaše vrednote. In ne nazadnje velja omeniti, kako veliko vlogo imajo vaši občutki, ko ste s partnerjem.

Teh pet znakov naj vam bo v pomoč pri premisleku ali se “usesti na stari vlak”. Vzemite si čas in razmislite o tem, kakšne so vaše želje in pričakovanja v izogib ponovnemu razočaranju.

Za več informacij, vprašanja in izkušnje obiščite forum Partnerska in družinska posvetovalnica.

Foto: Pinterest

Po izboru uredništva

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,478
18.07.2024 ob 02:15
113,029
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close