Prvi Otroški bazar v Mariboru

anonimni uporabnik, 19. april 2012
Ostalo

Spomladanski Otroški bazar letos prvič v Mariboru. Ponujal bo številne izobraževalne in zabavne vsebine.

Letos bo prvič potekal spomladanski Otroški bazar v Mariboru. Dogodki v sklopu le-tega, se bodo odvijali od 20. do 22. aprila 2012 v Ledeni dvorani na Taboru.

CFC96CD2-8875-11E1-8962-4FAE65B94067

Sejem je namenjen celotni družini, ponujal pa bo mnoge izobraževalne in zabavne vsebine.

Kaj vas bo pričakalo?

Sejem in tržnica rabljene otroške opreme, kjer bodo staršem predstavljene novosti s področja zdrave prehrane, otroške literature, preživljanja prostega časa, igrač, opremljanja otroških prostorov in še več.

Ustvarjalne delavnice in bazarkov mini kino – tu se bodo odvijale eko delavnice v ustvarjalnem kotičku, kjer bo Zveza prijateljev mladine Maribor obeležila Dan Zemlje. Otroci bodo tu izdelovali razne izdelke (nakit, okrasne lončke, žepne družabne igre idr.) iz naravnih odpadnih materialov, ljubiteljem fotografije pa bo na voljo foto delavnica in še mnogo več.

Dogajanje na zunanji ploščadi, kjer bo moč oblikovati skulpture iz plastenk, namenjene sajenju rastlin, inštrumente iz naravnih in odpadnih materialov. Otroci bodo spoznali ulično umetnost, se preizkusili v hoji s hoduljami; potekale bodo senzorične delavnice.

Bazarkov oder bo poln petja in plesa, gledaliških uprizoritev in sabljanja. V soboto popoldan se bodo mladi pevski talenti lahko preizkusili v petju, v sklopu festivala Korajža velja. Le-ta letos praznuje že 20. obletnico delovanja. Med znanimi gosti bosta tudi Manca Špik in skupina U3. Slednja bo s slončkom Bansijem zaigrala eko himno “Eko rock”.

Dobrodelnost – dobrodelnosti namenja Otroški bazar posebno pozornost že od samega začetka. Poseben prostor je tokrat namenjen neprofitni nacionalni invalidski organizaciji Zvezi Sonček. Le-ta izvaja mnoge programe, ki so namenjeni osebam z različnimi oblikami invalidnosti. Na Otroškem bazarju bo možno kupiti drobne izdelke, ki nastajajo pod spretnimi rokami sončkovih ustvarjalcev.

Več o prireditvi, si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani www.otroskibazar.si/maribor.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
17.07.2024 ob 19:30
297,478
17.07.2024 ob 22:03
113,028
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close