Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom steklo med omaricami-ima kdo?

steklo med omaricami-ima kdo?

Zdravo!
Naročila sem kuhinjo in tu na forumu sem zasledila, da se na steno v kuhinji (med spodnjim in zgornim nizom omaric) lahko da steklo namesto ploščic. Zanimajo me vaše izkušnje, kako se to sploh montira, ali se v steklo tudi naredi odprtine za vtičnice,…
Hvala.

Lepo izgleda , če imaš kuhinjo v bolj modernem stilu.

Trenutno zelo moderno in strašno nepraktično.

Ni res, da je nepraktično. Jaz ga imam že precej dolgo. Najprej sem imela prozorno steklo in to ni tako fajn, ker se vidi umazanija, ki se sčasoma zadaj na steni nabere, zdaj pa imam matirano steklo in je boljše (za čiščenje in za moj okus tudi po izgledu) kot vsake ploščice. Aja, narediti sem dala pa steklarju.

Nepraktično zakaj? Meni pa se zdi, vsaj iz vidika čiščenja zelo praktično (ni fug, vse ena velika površina,..). No, saj zato pa me zanimajo vaše izkušnje, ker mi je to popolnoma nepoznano.

Malo pobrskaj z iskalnikom, ker se je o tem že kar precej govorilo. Eni zagovarjajo, drugi ne.

Ojla, Morag!

Zanima me kako se to montira na steno, in če imaš odprtine za vtičnice?
Hvala in lep dan ti želim.

Jaz tudi imam steklo in sem zelo zadovoljna. Naredili so ga pri Steklarstvu Moste, so zelo profesionalni, imamš ogromno barvnih možnosti.
Pridejo vse premerit in se dogovoriš tudi glede vtičnic,steklo zmontirajo seveda tudi oni. Čiščenje je res enostavno – pošpricaš s čistilom za steklo, obrišeš in je čisto – nobenih fug. Steklo imata v kuhinji tudi dve kolegici in sta prav tako zadoviljni.Zakaj bi bilo pa nepraktično pa ne vem:)

Asada, najlepša ti hvala. Kako pa to izgleda finančno, je to zelo draga varianta?

(01) 547 16 15 STEKLARSTO MOSTE d.o.o.

Najbolje je, da jih pokličeš in ti bodo vse razložili. Odvisno je seveda od kvadrature, mislim, da smo mi plačali okrog 500 eur, ampak je od takrat že nekaj časa. Mi smo vzeli po celi površini kaljeno steklo.

Nepraktično zato, ker se hitro pozna vsa umazanija, čistiš vsak dan.
Na nevtralnih ploščicah se nič ne pozna.

http://www.steklarstvo-leskosek.si/

Imam matirano steklo in je super.In ni res, da moraš vsak dan čistiti.
Cena je odvisna od stekla, če je kaljeno je precej dražje,.. Zelo priporočam.

Obvezno mora biti kaljeno in ni tako hudo dražje. Cena 500eur(zgoraj) je močno pretirana.

Pozna se ne, je pa vsseno umazano. Raje vidim, kje je svinjarija in očistim, kakor da mislim, da je vse čisto v renici pa ni, ker se ne vidi umazanije.

anja55 – gre za kaljeno steklo, ki ga naročiš pri steklarju in ti ga izreže, tudi vse odprtine za stikala in podobno ter montira. Montira se bodisi v posebne aluminijaste nosilce ali pa prilepi na steno. Ko je enkrat steklo kaljeno, ne moreš več nič spreminjati – rezati – tako da mora biti na milimeter natančno vse izrezano.

Cene so pa cca 180 € kvadratni meter stekla z neko normalno količino izrezov, če je veliko dodatnih izrezov, računajo dodatno (zna precej podražit zadevo).

Pokliči na različna steklarstva, naj ti dajo predračun, ker so cene hudo različne (tudi okoli 300 Eur/m).

In zakaj misliš, da je strašno nepraktično? Jaz imam steklo in sem ful, ful zadovoljna. Če se umaže, ali od kuhanja, pomivanja posode,… samo obrišeš in je. Ploščice pa drgneš in čistiš fuge…. Ni boljšega kot imeti steklo. Seveda je govora o steklu, ki ima notri žico in ne o navadnem steklu.

Meni je najboljša stvar v kuhinji vse kar je stekleno. Imam od mize, omaric (stenskih), .. Zato ne vidim razloga, da bi to bilo slabo za čiščenje. (izredno enostavno) Mami ima tudi steno iz stekla in jo ne zamenja za nobeno drugo stvar.

Mi smo pač toliko plačali, imamo ap res precej veliko površino, ker je kuhinja dolga in je steklena plošča na obeh straneh kuhinje. Se pa gotovo splača povprašati pri več steklarjih, ker so cene res različne. Nam je Steklarstvo Moste priporočil znanec, ki je gradbeni inženir in je z njimi veliko poslovno sodeloval.

Meni pa se zdi to super!!!!!

Dejmo ženske mal se postavt zase… slediti je treba modernosti (v kolikor se je da privoščit)… sej še zdaleč niste že za na odpad pa se tudi obnašajte tako:))))

moja mami gre v penzijo, pa bo imela v kuhni vmes okno (mela bo sicer otok zas kuhanje) a se vam to ne zdi super?

Drugače pa -sej čistmo pa vse.. mislim da ni problema… ploščice tudi 2xna teden obrišem čeprav izgledajo povsem čiste….

New Report

Close