Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kaj pa starši, ki nimamo dveh otrok v vrtcu

Kaj pa starši, ki nimamo dveh otrok v vrtcu

Ko je eden že v šoli in plačam zanj hrano na mesec reci piši 115 eur, da me kar zvija :(( Pa še za drugega vrtec in gre 1/3 plače v franže. Kdaj bodo začeli razmišljati tudi o takih? Kaj je res važno da otročke samo narediš en za drugim, se lepo pofočkaš v vrtcu in plačaš nič.

Še vedno se mi to ne zdi prav, pa ne pravim da ni prav da je vrtec zastonj, pravim da vrtec veliko stane, da je prehrana v šoli nesramno draga. Saj vendar ne morem pustiti otroka lačnega in pač osštejem ta enormni strošek. Sicer pa še sama za malico toliko ne dobim v služi, da bi pokrila otrokovo prehrano v šoli.

Kar se mene tiče (pa še mnogo drugih) prav dosti niso naredili, da bi bilo nam ki imamo tudi dva ali več otrok kaj lažje.

Sem morala dati iz sebe, pa četudi se katera razpištoli.

Ja kaj vse ni prav.Tudi sama imam samo enega otroka v vrtcu, pa kaj. Hvala bogu, da so dali olajšavo vsaj za nekatere starše. Jim privoščim.

A misliš, da drugi otrok je pa res čisto zastonj, če sta kot praviš narejena drug za drugim?

Toliko zadev ni pravičnih. Mogoče se bo pa kaj spremenilo in boš kje drugje prišla bolje skozi. Tako moraš gledat na stvar pa bo takoj lažje.

Prav bi bilo, da bi vsi imeli vrtec in da bi vsi plačevali enak znesek, če že. Upam, da se bo enkrat tudi to spremenilo.

Privoscim ali ne, je vsekakor zelo nefer zakon in speljan na roko drzavi, za ljudstvo pa pesek v oci.

Veliko bolj fer do vseh bi bilo, da bi imele druzine s tremi in vec otroci vrtec za tretjega in vsakega naslednjega otroka zastonj, ne glede na to, ali so starejsi ze v soli ali ne. Drzavo bi enako stalo, spodbudilo bi kako rojstvo vec, pa se veliko bolj posteno bi bilo.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Zakon ni fer, vendar se nič ne pritožujem, ker bo imela moja drugorojenka vrtec zastonj.

Vsi vse zastonj!!!
Vsi vrtci, vse prehrane oš.
jest sem za.

Ja, po mnenju naših politikov se očitno stroški z vstopom otroka v šolo prenehajo.
Res je, pesek v oči.

Eh in kdo bo dal denar? Država.
Kako to, da ima držav denar? Davki.
Kdo plačuje več davkov? Tisti, ki ima večjo plačo.
Kdo plačuje več vrtca? Tisti, ki ima večjo plačo.

Zakaj je nujno potrebno, da se v Sloveniji rodi veliko novih državljanov, saj jih lahko dobimo tudi od kje drugje?
Je za vse nas res bolje, če je na svetu vse več ljudi?

Ah, daj no, dvomim, da se bo zaradi tega rodil kakšen državljan več. Toliko pa upam, a imamo pameti, ali kako?

Še ena, ki se ji tole zdi totalna SVINJARIJA.

Moj primer: sama z dvema otrokoma (6 let in 2 leti), bom plačala vrtca 185€ mesečno, ker gre tavelika v šolo, tamali pa je v jaslih.
Nekdo z dvema otrokoma (2 leti razlike oba mlajša od 6 let) pa glede na razlago zakona za oba otroka skupaj 124€ mesečno. Ali še celo 93€, če ostane pravilo, da se starejšemu zniža plačilo za en plačilni razred, drugi je pa itak oproščen plačila.

Če to ni diskriminacija….

res sem besna

Moj mož je enakega mnenja kot avtorica tega sestavka in benti že nekaj časa. Ko sva dobila prvo hči in je šla v vrtec, je pri prvi položnici izjavil, da bo najbolje, da se ločiva. Ko je šla prva v šolo, je šla druga v vrtec, sedaj je stara 4 leta in pričakujemo tretjega, No, eno leto bo eden otrok zastonj? Koliko sva pa že preplačala???

se strinjam. za prvega plačevala od jasli dalje. sedaj že peto leto plačaujem šolske stroške.
sedaj imamo drugega. in bom spet vse plačevala, ker nisem rodila po naročilu država.
no, za zaćetek pa so mi še vlogo za vrtec zavrnili…

Pa koliko jedo vaši otroci v šoli, da je šolska prehrana 115 evrov???? Za osmošolca plačujem letos 55 evrov, pa je malico in kosilo v šoli. Kaj za ene cene imate vi?

Ta zakon je totalno nepošten.Ni veliko družin,ki imajo dva otroka v vrtcu.Pri nas gre letos en v šolo drugi v vrtec pa se lahko pod nosom obrišemo.Moralo bi veljati za vse druge otroke,da imajo zastonj vrtec.

Placujemo 100€ za malico in kosilo.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Na naši šoli je hrana veliko cenejša, a vseeno zelo kvalitetna, kolikor vidim na jedilnikih in povedo otroci.

Kosilo in malica na mesec sta za razredno stopnjo cca 42evrov, za višje razrede pa 55 evrov. S tem, da otroci vedno dobijo popoldne v varstvu i8n podaljšanem še sok, kruh, sadje.

Ok, zdaj pa dajmo mal računat. 115€ torej. Dajte otroke imet doma in jim cel mesec kuhajte kosilo in dajte malice – seveda na nivoju šole, se pravi pester jedilnik, pa da porabite samo 115€!

Mislim, da vam ne bo zneslo! Ker v šoli je vedno celotni meni.

Zakaj torej, ne bi plačal, tist, k ti mulc poje? Hecen, kar naenkrat bi vsi vse imel brezplačno. Čeprav otrok je v vrtcu, vzgojiteljice morajo biti plačane, material, ki ga uporabljajo ne pade brezplačno z neba.

Ja, fajn bi blo met otroka, ga dat pri enem letu v vrtec, tam pa pol mu plačajo 3/4 dnevnih obrokov!

Sem pa prepričana, da ste samo FAUŠ!!!!!! Mislim, da vas to lahko tako živcira? Zkaj pa nimate enga otroka za drugim? Pa kaj vam je? Ne privoščite nobenmu nič, če nimate tudi vi od tega koristi?

saj človek ne more verjet, kako ste mim!

Ne gre za to, da je 115 evrov zelo veliko za mesečna kosila in malice, ampak da je po šolah tako različna cena. Pri nas je malica 0,80 evra, kosilo pa 2,50 evrov. Kosila so pestra, res okusna in dobra, hodim po otroka po kosilu in dnevno vidim, kaj je za jest. Otroci se kar oblizujejo, moj gre redno še po dodatek in ga vedno dobi. Skupaj na mesec ne znese več kot kakšnih 50 evrov, če vse dni jedo – višja stopnja OŠ. Se pravi, da je ponekod cena še enkrat višja, kar se mi ne zdi prav.

Kaj vse ni pravično.
Se pa znajo nekateri vedno pritoževati nad tistim, česar sami niso upravičeni.
Seveda so cene previsoke ampak če smo pri vrtcih, potem bi morali osnovno ceno znižati. In to, da je za drugega zastonj je edino pravilno. Pa ne mi bluzit zdaj, da je to samo za tiste, ki štepajo otroke enega za drugim. Med mojima je 4 leta razlike, pa bomo vseeno vsaj eno leto upravičeni do tega. Če ne bi bili bi plačala 300 eur vrtca!
In takrat se oglasijo tisti, ki pravijo, da imam pač dobro plačo. Verjamem, da je med njimi recimo tudi veliko Ljubljančanov, ki jim od osnove odštejejo kredit. No, meni ga ne, zato je znesek tako visok. Ker očitno ni v vseh občinah enako pomembno, da si urejaš stanovanjski problem. Je bolje bit, kot je nekdo napisal samohranilec z ušivo plačo. Sem že razmišljala o tem, da bi se zato ločila.

Pa ne govort, da so v šoli enaki stroški. Ker niso.

Ta zakon je itak mimo oz. kr neki. VSekakor bi bilo fer, da bi za vse nekoliko znižali vrtec!

New Report

Close