Najdi forum

šok-ne želi družine

Po osmih letih mi tip izjavi, da si ne želi družine, ker si jo je želel z eno pri osemnajstih in takrat žal ni ratalo, zdaj je pa tudi ne želi. Jaz sem totalno šokirana, najraje bi spokala in šla po svoje. Star je 34, jaz pa 31 let. Kaj pravite, kaj bi storili na mojem mestu? Aja na koncu mi je še rekel “sprejmi ali pusti”. Me ima da bi šla svojo pot, malce me pa skrbi, da se ne bi kesala kasenje.

Jaz bi šla.

Halo?? Da ti reče vzemi ali pusti .. a se hecaš? Verjetno ti je zdaj res težko razmišljati trezno, ampak kot zunanja opazovalka bi ti rekla PUSTI.
Ker to je pa egoistično do konca; in če boš zdaj ostala z njim, bo pa nekoč spet nek drug razlog, ko se boš spraševala, ali bi šla … brez veze vztrajati v taki zvezi. Raje pojdi zdaj in si najdi nekoga, ki mu ne bo mar samo za sebe.

Hm, nenavadno, da si želiš družine pri 18-ih, pa tudi, če si je pri 31-ih ne želiš, kljub temu, da imaš partnerja.
Če si ti družino želiš, boš izgledala morala vstran od njega. Mene bi ful odbila taka izjava.

Anica22, saj ni bilo prvič, da mi je rekel “vzemi ali pusti”, jaz trapa, pa pustim, da velja njegova. Saj v svoji glavi itak vem, da veza nima perspektive, sam nimam “jajc”, da bi spokala in pustila za sabo tega egoista. Zakaj sem tako trapasta??? Kako naj zberem pogum in mu rečem PUSTIM!!!!

Glede na to koliko si stara in da si ti želiš družine je verjetno zdej zadnji trenutek da se odločiš ali ostaneš z njim ali ne.

Ja, lemony, vsekakor je lažje meni govoriti kot tebi storiti.
Ampak nima te biti česa strah. Če mene vprašaš slabše ne more biti. Poleg tega pa imej v glavi, da te ta tip SIGURNO NIMA RAD, ker na tak način se nihče, ki te ima rad, ne pogovarja s tabo. In?? Si želiš še dolgo časa (da ne pomislim ZA VEDNO) ostati z nekom, ki te nima rad?
Zberi pogum in pretrgaj to navezanost! Za ljubezen tako ali tako ne gre, vsaj z njegove strani. Najbolje, da se s tem čim prej sprijazniš in greš novim dogodivščinam v življenju naproti. Boš videla, čaka te lepše življenje, čeprav si zdaj to težko predstavljaš.
Ne boj se! Odidi in sigurno boš postala srečnejša.

anica22 zelo realno napisano, saj tako bi jaz tudi najraje tudi storila, to mi pravi že moj notranji čas že nekaj časa, vendar ne vem kje naj zberem pogum in odidem. itak že nekaj časa čutim, da me nima rad, da se zame popolnoma nič ne potrudi, vse kar ga prosim mu je odveč,vse. jaz trapa, pa čakam, da se bo spremenil.pa točno vem, da se ne bo spremenil, da bo vedno slabše, ker ve, da sem vedno tiho in ob njem. sama sebi grem že na živce, ker nimam prav nič od veze, še objemi in poljubi so poredkoma. Trpim, vem da ne pelje nikamor, ukrepam pa tudi ne. Zavedam se, da s tem dokazujem, da se nimam rada in da se ne spoštujem.Zelo rada bi zbrala pogum in prekinila to razmerje, ki nima prihodnosti.

Prevedeno v ženski jezik:
z uno pri osemnajstih bi imel otroke,
s tabo pa pač ne!!!

Pa daj reagiraj ženska, saj ti je že direktno povedal. Le da nima jajc, da bi sam naredil ta korak.

spakiraj takoj!!

Hja, meni je bivši moral kar 3x (ali 4x) zabrusiti, naj si najdem drugega, če mi kaj ne paše. Potem pa sem le skapirala in ga ubogala :))) Je bilo hudo, ja, ampak sem ćez par let našla drugega, takega, s katerim imam družino.

družinska, mene ne skrbi kdaj bi si našla drugega, mene bolj skrbi ta navezanost. da bi me to mučilo, ker mene ful skrbi za njega. zdaj sem prav jezna sama nase, da me vedno za druge ful skrbi, zase pa ne znam poskrbeti.si dovolim, da tako trpim in da od najlepših let nimam nič!

Bejba misli nase!!!! ŽE sedaj trpiš, kaj še bo. JEst bi sigurno spokala.

lemony, začni mislit nase. Če ne boš, res ne boš imela nič od najboljših let. BTW, najlepša leta te še čakajo, zame je najboljših zadnjih 5.

Pogumno naprej.

Res, vsaka izmed vas mi je lepo napisala svoje mnenje. Zadnji korak je pa moj… Upam, da ga storim čimprej, ker bolj ko razmišljam, bolj ugotavljam, za kaj vse sem prikrajšana. Bolje, da vam niti ne povem, ker boste rekle, da sem res trapa, da vztrajam v takem razmerju. Ampak moram si olajšati dušo in prebrati še kakšno mnenje. Skupaj ne greva npr. nikoli ven zvečer, vedno gre sam s svojimi kolegi, meni pa reče, naj grem s kakšno svojo frendico. Ko ga prosim, da kam greva npr. v nedeljo popoldan je tako zmatran od celega tedna, da se mu pa res ne ljubi, potem grem jaz na obisk k svojim, on pa k sebi povabi frende. In še bi lahko naštevala.

To da noče družine sploh ni taglaven problem. Ne razumem pa zakaj ti rineš z glavo skozi zid.

Hja njur, če bi jaz vedela zakaj rinem z glavo skozi zid? tudi zame je to veliko vprašanje. pa tudi vem, da ne bom nič dosegla, da je vse zaman, pa še vedno rinem in povrhu me še boli!

In kako dolgo misliš to še počet? :))))))))))

Že nekaj časa si govorim prav kmalu bom obrnila nov list, čisto bel, nepopisan, sama novim dogodivščinam naproti. vendar do danes tega dneva še ni bilo. globoko v meni pa glas pravi prekini,prekini čimprej.

Punca, najprej nehaj lagati sama sebi, da si z njim zato, ker te tako grozno skrbi zanj in si priznaj, da ostajaš z njim samo zato, ker ne znaš in ne zmoreš biti sama s seboj. Ob ločitvi od njega bi trpela samo zato, ker bi se morala naučiti, kako živeti sama in kako se spoštovati, če nimaš nobene bergle, na katero bi se naslanjala.

Tudi sama dobro veš, da je tvoj tip nezrel egoističen model, ki je s teboj samo zato, ker si želi potešiti določene potrebe (ali po seksu ali hoče na zunaj izgledati normalno, ker ima stalno punco, ali ga finančno oskrbuješ, ali mu kuhaš in pospravljaš ali nekaj četrtega ali pa vse skupaj). Prav tako si ne delaj iluzij, da si ti z njim zaradi česa višjega, kot je zgolj potreba po tem, da si z nekom. Skratka, drug se za drugega kot za osebi zanimata kot za lanski sneg. Odnos nima prav nobene perspektive in je obsojen na neslaven propad – slej ali prej.

Da pa razmišljaš ob takem odnosu, ki ne vodi nikamor, še o družini in otrocih, bi bilo pa smešno, če ne bi bilo tragično. Še dobro, da ima on toliko soli v glavi, da mu je jasno, da s teboj ne misli imeti otrok. Da pa ti ob tem, ko nikoli noče s teboj kam ven, ampak gre vedno s prijatelji, ko mu je vse odveč, kar naj bi naredil zate, ko si mu ti zadnje sviralo na trubi, želiš z njim imeti otroke, si pa, oprosti, ali popolna kura, ali pa grozno obupana in z grozno željo po otrocih. Torej ali tako butasta ali tako obupana, da ti je vseeno, s kakšnim modelom bi imela mularijo. Čeprav dobro veš, da gre lahko tale vajina ladja lahko samo še navzdol.

New Report

Close