Najdi forum

Spoznala sva se pred 15. leti. On srecno porocen z otroci in jaz v zvezi brez otrok. Zaljubila sva se in kmalu naju je pot locila, saj on se je preselil na tuje. Ohranila sva stik preko mailov in po dobrem letu sva se prvic spet dobila. Potem sva se dobivala po enkrat na mesec. Sama sem mojo vezo zakljucila in cedalje bolj me je nacenjal crv ljubosumja. Ceprav si niti v sanjah nisem predstavljala, da se bo kdaj locil in nikoli mi ni nic konkretnega obljubljal.

Po 8. letih zmenkarij sem bila res v krizi. Sama ze kar nekaj cez 30.let in navelicala sem se vecnega cakanja… V tem casu sem spoznala drugega fanta in se parkrat dobila z njim. Hodila sva v hribe, sla na vecerje in potem sem pristala tudi v njegovi postelji.

Mojemu ljubimcu tega nisem povedala, saj si nisem mislila da iz tega sploh kaj bo. Ampak ker me je tako zelo dobro poznal je zelo hitro prisel do resnice. Zelo je bil razocaran in potrt. Svet se mu je zrusil in ni mogel razumeti, da sem lahko kaj takega storila. Prepricana sem bila da bo najine zveze konec. Pa se je v bistu sele dobro zacela. Cel kup pogajanj, opravicevanja z moje strani iz njegove pa da brez mene ne more ziveti… Tako sva se nekako 2 leti pogajala in naposled se je odlocil da bo zapustil svojo zeno in zacel na novo z menoj.

Seveda mi mojega skoka niti slucajno ni odpustil. In potrpezljivo sem prenasala njegove ocitke glede varanja. Zdaj ziviva skupaj 5 let in 7 let je minilo od moje afere. Se vedno mi ocita in postaja cedalje bolj bolece.

Meni ta kratka veza ni pomenila kaj dosti. Bila je res bezna in mi pomagala premostiti osamljene dneve. Moj pa zeli (se vedno) analizirati vse detajle iz te veze. Tako grozno je ljubosumen na to mojo afero. Ni mu jasno ko mu povem, da meni ni kaj dosti pomenila.

Saj razumem da mi ne more odpustiti, ampak ce sva se odlocila da bova ostala skupaj, se mi zdi da bi le nekako moral ziveti s tem na normalen nacin in ne da nama obema unicuje zivljenje z ocitki. Ponavadi se to zgodi, ko je najboljse volje in se imava super, potem pa zacne s komentarji in s tem kako sem mu mogla kaj takega storiti? V zadnjem casu me vrze kar do stropa, saj takih ocitkov ne prenasam vec.

Ljubezen naju se vedno drzi skupaj, … sprasujem pa se ali mi bo lahko kdaj spet zaupal in mi odpustil moj greh? Ali je sploh mozno, da si pridobis zaupanje pri ljubljeni osebi, ko ji enkrat stres srce?

On tebi??? A on ni ves ta čas spal s svojo ženo?

joj ženske,on bo tebi župnika špilal,naslednjič ko načne temo,mu povej,da če si ti lahko mižala leta,naj pa še on,če pa mu ni kaj prav,tam so vrata,preprosto,plus to ni bil noben greh,očita tebi,kar je počel tudi sam,ne dovoli si takega ravnanja.

Saj vem, moji mozgani so cisto oprani po vecletnih pogajanjih. In ne vem vec kaj je prav in kaj ni. Tega da je bil on z zeno in otroci, sploh nikoli ne omenjava, saj to je bilo dejstvo in cisto NORMALNO.

Normalno ni in če kdo koga, bi ti njega lahko stiskala v kot. Ne on tebe. Če sta se vse to šla, potem se zdaj vsaj ne izsiljujta čustveno.

ne ni bilo normalno,ko boš to razumela,boš vedela,da se nimaš ama nič za sekirat,še manj za opravičevat in najmanj za razlagat in ko bo on sam sebi priznal,da je bil navaden sebičneš,ti pa navadna butara,ki je mižala na vseh 9 očes zato da je lahko podpirala njegovo sebično ritko in sebe tolažila,da je to ljubezen stoletja in da je vsaka prava ljubezen tudi žrtev,ko si bosta priznala svoje zmote o sebi,se vama bo razjasnilo,verjemi-vem…doživela

Če ne bi spala z drugim (edinim), bi še danes čepel pri ženi… ti očita, da se je zaradi tega ločil?

vidiš ti pa si bister ali bistra,tudi jaz sem na to pomislila,ego mu ni dal dihat:)
hudič tale ego za popizdit

Provokacija?

Ker če ni, se resno vprašaj koliko samospoštovanja imaš…

Tudi jaz mislim, da bi bil se danes srecno porocen, … jaz pa njegova ljubica. Stvar je v temu, da sem mu dala prav na zacetku, zdaj pa ko se to vlece ze leta in leta pa se tudi sprasujem koliko samospostovanja se imam. In kdo za hudica sem?

Ali bi pri nama prisla v postev kaksna profesionalna pomoc? Mogoce bi slo ko bi dobila enega sodnika vmes, saj mene vedno preprica, da sem samo jaz tista crna ovca, ki je gresila. Oba si zeliva da bi ostala skupaj, ampak tele izpade se pa ne da vec prenasat.

en koristen nasvet,ko ti naslednjič začne z analizo tvoje aferice z mladeničem iz hribov,ga prosi za temeljito analizo sexa z ženo v vseh letih ko sta imela vidva vezo,zraven histerično jokaj,kako ti je mogel to storiti,da ne veš če greš lahko čez to,da enostavno ne moreš preboleti,da razmišljaš če je vse skupaj sploh smiselno,mislim da se bojo njegova vprašanja čez noč končala-zaupaj.
Sprašuj ga najbolj intimne stvari,kako sta ,kolikokrat sta,kje sta,če jo je v istem dnevu nabrisal kot tebe itd..ne pusti se da te ima za kretena,navajen je,ker mu je to uspevalo leta..dovolj je dovolj.
Brez slabe vesti z enako mero nazaj,zakaj bi te grizel,saj ni otrok,za tako igro sta vedno potrebna dva.

Profesionalno pomoč si poišči sama, brez njega, zato da se boš osredotočila samo nase in ne na vajin odnos. Najprej moraš namreč sama s sabo popucat zadeve, potem lahko rešuješ odnos. Tako vsaj jaz mislim.

Če si ne boš poiskala pomoči, pa je edina rešitev distanca od tega človeka, da lahko zadihaš in se najdeš. Ker zdaj si zabluzila tako močno, da sem še zdaj sprašujem, če misliš resno ali če provociraš.

Ojla,

po mojem občutku ima on slabo vest, ker je dolga leta varal svojo ženo, pa si tega nikoli ni priznal in to slabo vest nosi v sebi globoko zakopano. Vendar njegova podzavest ve in prav zaradi tega ga tvoj skok čez plot tako zelo moti – ker v tebi nekako simbolično vidi svoj greh. Pri drugih ljudeh nas vedno najbolj motijo napake, ki jih imamo mi sami, pa si jih nočemo priznati.

Se mi zdi, da sta zrela za zunanjo pomoč – terapevta, če ne bo hotel s tabo, jo poišči sama.

To kar se dogaja med vama zdaj, je tipičen primer čustvenega izsiljevanja. On izsiljuje, ti se pa pustiš. Posledice bodo žalostne.

lp

Kaj pa če ima on še vedno ljubico? in vara bivšo ljubico z novo ljubico ali kar z bivšo ženo?

In na podlagi česa je ljubosumen na tisto tvojo vezo izpred 7 let? Si s tistim fantom še v kakem odnosu? (sodelavka, soseda, prijateljica)…

Kakšne ima on odnose z bivšo ženo? Kakšne navade ima sedaj, ko je s teboj? (ima še vedno službene poti, izostanke od doma-kakor jih je takrat imel zaradi tebe?)

Ti si kriva samo toliko, v kolikor si mu bila ljubica brez besed (očitanja) 15 let in da se ti je zdelo NORMALNO, da je on poročen pa zaljubljen vate??? To ni normalno, je pa mogoče pogosto:)

To je tipično obnašanje varalic.
Kdor enkrat vara vedno vara.

Status ljubice sem imela kar 10 let in da se taka veza ohrani je potrebno velika ljubezen, fleksibilnost, vztrajnost, razumevanje … nazadnje tudi financna zmoznost. Sama sem prisla v zakon brez vsega, saj sem preteklih 10 let delala samo za letalske karte in hotelske sobe. To je bilo v casu, ko sva oba delala kariero in mogoce mi je vsaj prava leta tudi odgovarjalo tako, saj sem nemoteno delala mojo kariero. Z leti pa se stvari in potrebe spreminjajo.

Najina zveza nikoli ni bila normalna, in verjetno tudi danes ni. Ziviva dalec od zgodovine, seveda imava stik z njegovima otrokoma in potem se z ocitki glede moje nezvestobe.

Ce mu omenim da je bil v tem casu on porocen, mi pove da to ni isto. Da je bila njegova vez z zeno ze dolgo mrtva in je bila samo se na papirju. Da ce sem res ljubila njega, je bilo nemogoce skociti v drugo vez, … Povem mu da je slo bolj za simpatijo. Preprican je tudi, da sem imela drugega zaradi spolnosti in potem hoce na razlicne nacine ugotoviti, ce je bil boljsi v postelji od njega. BOLANO! Ta debata je se najhujsa.

Tu me res zanima, ce se moska in zenska stalisca razlikujejo. Meni je tisti sex pomenil se najmanj, oz. skoraj nic v tej kratki vezi, ko se se niti nisva dobro poznala. Po vseh letih statusa ljubice, mi je pasala sprememba. Uzivala sem v klepetih, potepanjih po hribih, sprehodih po mestu.. . On pa tega ne razume in se mu zdi nemogoce.

Res je tudi, da ga jaz nikoli nisem silila v locitev. In to mi danes pravi, da bi ga morala. S tem se ne strinjam.

Vesela sem vasih komentarjev. Takih ali drugacnih.

Precej nesamozavesten tip.
Za razpad zakona je kriva njegova žena, ker je bil zakon mrtev? Zakaj pa je bil mrtev? Ker je on varal. Zakaj je pa varal? Ker žena….

Za trenutno stanje med vama spet ni on kriv, ker je ljubosumen, sumničev in nesamozavesten…ampak ti, ker si takrat poskusila z drugim…ker ti ljubimec pri ženi pač ni prinašal zadovoljstva.

Tvoj partner se bolestno boji, da ne bi sedaj ostal brez obeh. Brez žene in brez tebe;) Hodo, ni kaj.

Naj dela na sebi!

Če ti bo on odpustil “greh” je za mojega vidika zelo postranska stvar.

Predlagam: če je med vama zaupnost, mu naslednjič, ko te bo spet imel namen izpašati vsako podrobnost, tudi odgovori na vsako malenkostno vprašanje.

Potem mu, ne da bi te vprašal, povej tudi vse malenkosti v zvezi z 10 letnim odnosom z njim.

Za piko na i pa naj za konec ON TEBI pove vse svoje občutke ob tem ko je 10 let varal ženo.

če bo potreba se po podobnem konceptu pogovarjaj vsakič ko bo prišla debata na to temo.

Kadar bo sebi opravičil svoje grehe, jih bo mogoče tudi tebi, ni pa nujno.

Slab izgovor za slaba dejanja,ampak vsi smo kdaj naredili kaj slabeg,vendar s svojimi slabostmi se je treba spoprijeti in jih opustiti korak za korakom,ne pa de se izgovarjamo to in ono,bilo je tako kot je bilo,točno tako kot se je sam odločil in kot si se odločila ti..vendar on tega ni sposoben,ker ne želi biti sposoben,ker prej je bil izgovor žena ,zdaj si ta izgovor ti in tvoj bivši ljubimec,le zakaj potem pogledati resnici v oči,če pa ima na dlani vedno nov prikladen izgovor..
ni potrebe..

no z durgimi besedami glede silitve v ločitev,ti je hotel povedati,da si ti kriva ker si bila ljubica 10 let in ne on,ker on bi se že zdavnaj ločil,če bi mu ti to predlagala,vsi pa vemo da so to jajca..
vprašaj ga če je v 10 letih v mrtvem zakonu kdaj sexal z ženo,verjetno vsaj 1 x tedensko,kljub mrtvemu zakonu,vprašaj ga če sta šla v 10 letih kam na dopust,če sta spregovorila v 10 letih vsaj 3 besede dnevno?(hudiča pa tak mrtev zakon)..mislim da si dobila drugo priložnost,da jajcarja brcneš čez prag..na tebi je ,jo boš izkoristila ali ne..in na tebi je ali boš čustveni predpražnik za izsiljevanja z strani nekoga,ki bi moral zapreti usta in vršti stran ključ:)
lp

New Report

Close