Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina HRBTENICA

HRBTENICA

PROSIM ČE MI KAJ VEČ POVESTE O MOJI DIAGNOZI :POPOLNOMA ZRAVNANA LUMBALNA LORDOZA,RAHLO NAKAZANA SINISTROKONVEKSNA DEVIACIJA LUMBALNE HRBTENICE.OSTANKI SCHMORLOVIH HERNIJ NA ZG. IN SPODNJI TERMINALNI PLOŠČI,OPAZNI NA L2-L4. STARA SEM 33 LET. HVALA

Spoštovani!

To pomeni, da nimate običajne ukrivljenosti hrbtenice naprej nazaj, imate pa nenormalno ukrivljeno hrbtenico levo desno. To lahko prispeva k bolečinam v križu. O opisanih ostankih si niso kaj prida na jasnem, kaj naj bi z njimi.

Slikanje hrbtenice je za diagnozo bolečin v križu popolnoma nepomembna in odvečna preiskava. Naredimo jo praviloma le, če bolečine kljub zdravljenju ne ponehajo in da bi izključili kostnega raka ali vnetje na kosteh.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

kakšno zdravljenje pa menite da bi bilo uspešno pri moji diagnozi,saj sem ravno sedaj nehala s sedemdnevno kuro injekcij in sedaj čakam še na fizioterapijo
moram pa reči da se bolečine po injekcijah niso kaj dosti umirile

hvala

Spoštovani!

Za bolečine v hrbtenici najbolj pomagajo vaje za hrbtenico, ki se jih boste naučili na fizioterapiji. Izvajajte jih vsak dan. Zdravila proti bolečinam jemljete zato, da boste lažje telovadili.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

kaj pa menite o kiropraktikiJanko Kersnik je pisal/pisala:
>
> Spoštovani!
>
> Za bolečine v hrbtenici najbolj pomagajo vaje za hrbtenico,
> ki se jih boste naučili na fizioterapiji. Izvajajte jih vsak
> dan. Zdravila proti bolečinam jemljete zato, da boste lažje
> telovadili.
>
> Lep pozdrav!
>
> Janko Kersnik

New Report

Close