Najdi forum

Še ena notica iz revije Zdravje (hvala Brigiti, ki nam jo je priskrbela, ne poznamo pa natančne številke revije):

FIBROMIALGIJA – ZAKAJ PRAV NIČ NE POMAGA

Ljudje s fibromialgijo, kroničnim mišično-skeletnim sindromom, za katerega sta značilni nenehna nerazložljiva bolečina in splošna utrujenost, pogosto poročajo, da zdravljenje z običajnimi sredstvi proti bolečinam nima nikakršnega učinka. Raziskovalci iz ameriške zvezne države Michigan ponujajo razlago: za bolnike s fibromialgijo je značilna manjša sposobnost vezave določenih receptorjev v možganih, ki so tarča opioidnih protibolečinskih zdravil, kot je na primer morfin. Do te ugotovitve so prišli v raziskavi, v kateri so s pozitronsko izsevno tomografijo (PET) slikali možgane bolnikov s fibromialgijo in zdravih preiskovancev enake starosti in spola. Posnetki so pokazali, da so imeli prizadeti posamezniki v primerjavi z zdravimi manj opioidnih receptorjev v predelih možganov, ki predelujejo in lajšajo bolečinske signale. Ti posamezniki so tudi poročali o hujših bolečinah.

PS: Če bi vas kdo prepričeval, da je “vse v vaši glavi”, mu lahko pritrdite, da je to nemara res, vendar dobesedno (!) in ne v metaforičnem pomenu.

Mirno noč!

No, ja, sedaj lažje razumem tudi razlog, zakaj mi ne prime niti injekcija pri zobozdravniku tako kot bi morala…lepo je vedeti, ni pa v tolažbo, če zbolimo še resneje, da nam ne bodo mogli prav pomagati… 🙁

Hvala za napisano, Veronika!

Lep dan!

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Hay! Ali si se že vrnila s počitnic? Lepo!

Glede informacij se nič ne sekirat, objavim kot zanimivost in zgolj tako tudi sprejemajte.

(Kako pa kaj tvoj projekt? Ti gre po načrtih?)

Se še beremo!

Ja, počitnic je konec. :)))

Informacije so vedno dobrodošle; ne glede na to za kakšno informacijo gre, ne more dejansko vplivati na nas, razen večje informiranosti, seveda. 🙂

P.S. Projekt trenutno miruje. 🙂 Čakam še nekaj odgovorov.

Vsem želim prav lep večer.

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Lep pozdrav.veliko sem spremljal ta vaš forum o fibrimialgiji,in sem se sedaj odločil da se tudi sam pSrijavim in napišem par besed o tej temi.Namreč zelo me moti ker nisem nikjer zasledil da kdo omenja kapsule’guafenesin’tiste kapsule oz.zdravilo ki jih priporoča Dr.Popovič.Sem tudi sam bolnik s to boleznijo in moram povedati da po treh mesecijemanja tega zdravila meni osebno pomaga,oz.za 50 procentov se bolje počutim,naj še povem da zraven imam še tramal 100 ter elderi.

Novak Dragutin.Domžale

Spoštovani, hvala za to vzpodbudno informacijo!

Vabim vse, ki se zdravite (ali ste se zdravili) z guaifenesinom, da nas obveščate o vaših rezultatih zdravljenja. Razpišite se širše o vaših izkušnjah!

Če v iskalnik foruma odtipkate “guaifenesin”, pa se vam prikažejo naslednji zadetki:

Lepo pozdravljeni in še se oglasite!

New Report

Close