Najdi forum

pozdravljeni,

svojo zgodbo sem opisala na forumu čustevna inteligenca, zato morda samo povzetek…v zadnjem času sem doživela veliko stresnih situacij (najprej smrt mame; potem me je čez noč zaradi druge ženske zapustil partner, ki sem ga iskreno ljubila; nato smrt enega izmed najboljših prijateljev…vmes pa še en kup vsakdanjih problemov, ki jih itak iz dneva v dan doživlja večina od nas)

vedno sem bila zelo močna oseba, ki je sama reševala vse probleme….sedaj pa imam občutek, da ne zmorem več, da sem pregorela….velikokrat se razjočem (sploh kadar sem sama v avtu, ali ko sem doma), že dalj časa me muči nespečnost (cele noči ne spim…kupila sem si zeliščne tablete in mi ne pomagajo….probala sem s Sangvalom in ko vzamem dve tableti imam kljub temu še vedno rahel spanec in se prebudim neštetokrat na noč…in ker mi nič ne pomaga, se tabletam izognem in skoraj celo noč stremim v strop ali se obračam….)

enostavno več ne vem kaj naj naredim….veliko berem in se zavedam, da imam znake depresije, vendar bi si želela sama pomagat…..

ima morda kdo kak nasvet, da bi se vsaj nespečnosti izognila…vse ostalo bom rešila sama, veliko delam na sebi in se trudim…ne smilim se sama sebi in ne sedim samo doma…

že vnaprej hvala za kakršenkoli nasvet…
lp

Upanje je kot pluta v vodi. Lahko jo potisnemo do dna, vedno priplava na površje. Dumas

Draga “še vedno upam”!

Ob tvojem nizanju stresnih dogodkov me je kar streslo. Spomnim se besed neke predavateljice, ki je rekla, da je stres do neke mere pozitiven, če pa ga je preveč, je lahko že škodljiv. Razumem tvojo potrebo, da bi si želela sama pomagati-zato poskusi tako. Vendar-če ne bo šlo, raje pokaži svojo ranljivost, da ne bo šlo “dokazovanje” SAJ ZMOREM tebi v minus.

Osebno imam že izkušnje z nespečnostjo, vendar ko je bila, nisem nič posebnega počela. Splošna zdravnica mi je npr. priporočila, naj pred spanjem popijem kakšen čaj za pomirjanje z medom (meta, kamilica itd.). Do neke mere je ta obred pred spanjem učinkovit, vendar 100% spanca še kar ne prinese.

Morda bi bilo fino, če bi ti pisal še kdo in povedal, kaj je njemu pomagalo. Morda bi lahko poskusila s čim naravnim, npr. s homeopatijo, ki jo večkrat priporočim. V Škofji Loki, kjer stanujem, imamo lekarno ARNIKA, ki prodaja homeopatska zdravila. Če te zanima kaj več o tem, se javi še enkrat oz. malo pobrskaj po internetu. Na spletni strani Društva Dam priporočajo tudi homeopata Petra PAJNTARJA.

Brez pomisleka lahko zapišem, da sem vedno najprej ZA NARAVNO! Zdravila, ki jih poznamo, so za moj okus preveč agresivna in imajo premočne stranske učinke. OK, včasih je treba vzeti tudi kaj takega, a če se le da, raje ostanem pri naravi.

To bi bil en pogled na zadevo! Počakaj še na druge odzive in boš potem videla, kako in kaj.

Javi se še in srečno!

Maja

Pozdravljena!
Predlagam za začetek prebrati kakšno knjigo glede nespečnosti in predvsem poglavje o posledicah za telo, ki jih prinesejo uspavalne tablete. Zraven najdeš tudi koristne napotke, kaj v primeru nespečnosti storiti. Jaz sem po prebranih knjigah vse tablete zavrgla, se začela ukvarjati z Jogo (doma) in kadar nisem mogla spati ali pa, ko se mi to ponovi vstanem in berem knjigo vse dokler me utrujenost ne premaga.Od takrat, ko sem si res vzela čas na račun nespečnosti, veliko knjig preštudirala, se mi v tako hudi obliki kot sem imela v preteklosti dejanski problem ne pojavlja več. Kakšna nemirna noč še pride, vendar ne v tako hudi obliki kot včasih, ko po par dni zaporedoma nisem mogla spati in sem bila z živci na račun tega že čisto na koncu ter me je bilo strah večera in tega, da zopet ne bom mogla spati. Vsekakor se ti bo nespečnost umirila tudi s časoma, ko bo srce prebolelo vse bolečine. Se pa rado ponovi ob zelo različnih stresnih situacijah in takrat je res fino vedeti kaj storiti ozoroma kako se obnašati. Veliko uspehov oziroma čim manj neprespanih noči ti želim in predvsem nič poseganja po uspavalih.
Srečno!

New Report

Close