Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina borelija

borelija

Lep pozdrav!
1991 so mi ugotovili, da imam zastarano borelijo, dobil sem trikrat po 10 infuzij močnega antibiotika. Imel sem težave z mišicami, sklepi, glavo, sluhom, vidom in
bolečinami v križu. No ko so mi rekli, da se je borelija nekoliko umirila, sem sam začel z aktivnim športom. To sem počel zelo teško, bolečine v kolenih, bolečine v mišicah in pod. To sem počel toliko časa, da mi je bolečina ponehala. Sedaj sem normalno treniral 2x tedensko. No prišel je čas, ko sem zlomil nos pri hokeju, bolujem že 2 meseca, kar je precej za tako poškodbo. Vendar mislim, da je borelija taka bolezen, da udari tja kjer je telo najbolj šibko. Imam težave z svojim lečečim zdravnikom, ker mi očita, da že predolgo bolujem. Pri tej poškodbi sem izgubil sluh na eno uho, vendar sem imel že prej težave s tem ušesom, bil sem gluh za zvoke visokih frekvenc. Zelo bi vam bil hvaležen, če mi o tej bolezni, boreliji, opišete kaj več, ker je pri nas še dosti neznana, zato nas imajo zdravniki še vedno za simulante, čeprav se sami terudimo, da bi to bolezen odpravili.
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.
Zvone

Spoštovani!

Žal vam težko kaj več napišem, ker nisem poseben poznavalec te bolezni. O njej je objavljenega precej v različnih medijih, ki pa vam jih sedaj na hitro ne morem navesti.

Najhuje pri boreliozi je to, da je eden največjih posnemovalcev – bolezen je na moč podobna številnim drugim boleznim in da pogosto ni moč nič videti, s čimer bi se dalo kar tako na splošno reči, koliko je kdo bolan. V takih okoliščinah pa je prostor tako za simulante, kot za zdravnike, ki bolniku ne verjamejo. Škoda, da se je zaupanje med vama tako porušilo. To ni dobra popotnica niti za zdravljenje te bolezni niti za druge. Menjajte.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav!
Ali lahko zamenjamo Borelijo z Menierjevo boleznijo. Je možno, da so znaki povsem enaki pri obeh primerih. hvala za odgovor.
Zvone

Spoštovani!

Lahko. Borelioza je eden največjih posenamovalcev. Prizadene tudi živčevje in zato se kaže kot Menierov sindrom. Menierov sindrom je samo skupek znakov, brez razlage vzroka.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close