Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Laryngitis

Laryngitis

Pozdravljeni!

Imam 3 leta staro hčerko, ki do zdaj še ni bila bolana. Tokrat pa ima Laryngitis. Začelo se je s suhim kašljem 1 teden, iz nosu ji ni teklo. Po enem tednu pa je dobila vročino 38,5, začela hudo kašljat (produktiven kašelj) in popolnoma je izgubila glas. Iz nosu ji še vedno ni teklo. Pri zdravniku sva dobili antibiotik in sirup Dihalar. Naslednjo noč pa je začela zelo težko dihat, dihanje je bilo glasno in hitro. Naslednji dan sva pri zdravniku dobile injekcijo “za sprostitev mišic”. Dihanje se je potem umirilo, tudi vročina je padla. Dan in noč sta bila mirna. Ko sem že torej mislila, da se stanje izboljšuje, pa je bila naslednja noč spet huda. Imela je 4 napade hudega kašlja in med kašljanjem je tudi močno bruhala. Zamašil se ji je nos, kašelj pa je postal suh. Dajem ji veliko mlačnih napitkov in skrbim, da je soba dovolj vlažna.
Skrbi me ali pomeni to poslabšanje bolezni? Ali ji lahko dam čez dan kak sirup za lažje izkašljevanje, npr. Bisolvon, zvečer pa Panatus. Kaj še lahko storim?

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!

Nadja

Spoštovani!

Pri okužbi grla in sapnika, kamor sodijo tudi glasilke, je okrevanje dolgotrajno in stanje pogosto niha, prav kot ste opisali. Lahko dajete navedene sirupe, vendar ne pričakujte radikalnega izboljšanja. Vsi ukrepi praviloma le blažijo simptome in čas opravi svoje. Stanje se lahko veleče tudi več mesecev.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close