Najdi forum

Spoštovani!
Iščem po netu, kam se bi lahko razvrstila, oz. moje težave. Pričele so se konec avgusta, z drevenenjem okrog ust, par dni po vstavitvi Mirene. Trajalo je mogoče nekaj trenutkov, izginilo. No, čez nekaj tednov, v istem delu ciklusa se je začelo, drevenenje različnih delov telesa, najbolj roke, čuden občutek v glavi, kot neka vrtoglavica, psihično me je čisto sesulo, prestrašilo. Prva diagnoza dr. živci. Seveda se je malo obesil na slabokrvnost (hb 120, Fe 7,8, ampak normalno sem živela z veliko manjšimi vrednostmi. Pristala sem v bolnici, na nevrologiji, kjer so me punktirali, MR glave je bil OK, izvzeli so multiplo, v katero še vedno lahko spadam, ker 10 % ne dokažejo.
Postopno so se znaki umirili, odstranila sem Mireno, ker smo na netu našli vse te stvari kot možne stranske učinke. Ostala je utrujenost, nekaj dni nazaj pa spet bum, ta čudni občutek v glavi, ki se poslabša med vožnjo, strašna utrujenost. Čakam rezultate ščitnice, čeprav mi je dr. rekel, da ne verjame, da bo kaj pokazalo. Zakaj pišem sem. Zato ker ne morem mimo tega, da je mesec pred dogodki bil stres, sin je bil v bolnici, oz. bolj stresno je bil čas pred tem. Pred hudimi težavami sem dva tedna na nogah prebolevala virozo, istočasno sta bila bolna oba otroka. Od takrat dalje je dve letnik bil res veliko bolan, posledica neprespane noči, med božičnimi prazniki smo dobili spet vsi virozo.
Ugibam, kaj bi lahko bilo. Če ne bo ščitnica, ker se bojim, da me bo dr. hitro odslovil, jaz pa sploh ne funkcioniram normalno. Ne vem, kaj mi je, ampak imam občutek, da je Mirena sprožila potek, porušila sistem, zraven še preobremenjenost in to traja več kot tri mesece. Ali mi lahko svetujete, kaj lahko pogledam oz. zatežim?
Hvala in pardon za nekoliko zmedeno pisanje, takšna je trenutno moja glava.

Spoštovani, na MON-u odgovarja kar nekaj medicinskih strokovnjakov, ki jih lahko povprašate za t.i.”drugo strokovno mnenje”.

Npr. forumi:
– ginekologija:
– hormonske motnje:
– družinska medicina:
– prva in samopomoč:
– psihiatrija:

Lahko se obrnete tudi na forum, kjer odgovarjajo laični svetovalci z osebno izkušnjo MS (tukaj: ).

Na forumu Kronična utrujenost izkustveno poznamo predvsem bolezni FM in SKU. Iz vašega opisa težav ne prepoznavam katere od teh dveh bolezni.

Morda bi bilo primerno, da si nekaj tednov pišete svoj DNEVNIK opažanj. Pomembno je, da si opažanja zapisujete r e d n o in po e n a k e m sistemu.
Npr.koristni podatki:
– datum: (tudi del dneva – jutro, opoldne, večer, noč – če se težave pojavljajo z različno intenziteto)
– mesto in natančen opis težav
– stopnja težav: (npr. po lestvici: blage, zmerne, močne. …/ali kako drugače)
– trajanje težav
– stopnja oviranosti: (npr. po lestvici, ki pokaže, kako vaše težave vplivajo na vas v poklicnem in socialnem življenju ter na vaše aktivnosti v prostem času)
– morebitni spremljajoči simptomi
– dopolnilne navedbe: (vsi dodatni podatki, ki so lahko koristni, npr.zunanji dejavniki/obremenitve na del. mestu, prazniki, dopust, izpiti, vremenske razmere, določena živila, pomanjkanje spanca, menstruacija, duševno stanje, čustvene težave, prepir ipd.)

Če bi vaše težave vztrajale ali se celo stopnjevale, zapiske nesite s seboj k zdravniku.

Z željo da bi problemi izzveneli, vas lepo pozdravljam!

Veronika

Hvala za odgovor. Odgovore sem že iskala na nekaterih od naštetih forumov. Tudi o dnevniku sem že razmišlajla, na začetku sem ga celo naredila.
Hvala za nasvete in napotke.

New Report

Close