Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Revma pri 24-letnici?

Revma pri 24-letnici?

Upam, da bo kdo naletel na ta zapis in mi povedal odgovor kaj je narobe z mano.
Na vsake toliko imam nemogočo bolečino v zgornjem delu desne roke (v levi je manjša, skorajda neobčutna), ki se pojavlja nekajkrat na leto. Opažam, da jo največkrat dobim, ko je ponoči hladneje kot sem navajena. Bolečina je ostra, zažre se v kosti in se razlije skorajda po celi roki.
Na internetu sem glede na simptome največkrat naletela na artiritis, ampak kolikor jaz čutim me bolijo mišice in ne sklepi ali kosti.
Nimam pojma kaj je to. Stara sem 24 let in se mi zdi smešno, da bi imela revmo.

ojla
lep zimski pozdrav
simptomi ki jih navajaš so lahko res posledica bolezni kot je revmatoidni artritis. a če se želiš prepričat o tem bo potrebno obiskati ležečega zdravnika ki naj ti najprej izda napotnico zza laboratorijska preiskave predvsem crp!!povej kake so težave in bo že vedel kako in kaj.
glej vem da zveni malce smešno da 24 let in revma averjemi to je lahko čisto res kajti jaz sem zbolela ko sem imela 24 let. a nočem te strašit le k zdravniku in potem boš videla kako in kaj.
želim ti ugoden rezultat, ter lepe praznike!!!
lp ksenija

huh ne jo strasit z revmatoidnim artritisom, pri tem te bolijo vec kot 3je sklepi, sicer pa je rekla da jo bolj misice bolijo kot sklelpi mislim da ni kaksne zlo panike, k zdravniku le pejt, pa jambri bolj kolikor te dejansko boli, ce ne te ne bo dal na preiskave ampak bo rekel da pocakas,taki so pac

ja saj kot sem rekla ne strašim nikogar a glej 3 sklepi? halo mene je bolel samo prst na desni roki pa sem dans po 5 letih pristala na bioloških zdravilih in z diagnozo revmatoidnega artritisa!!!torej kar k zdravniku!!
lp

hvala obema za odgovor 🙂

jutri grem k osebni zdravnici… roka po skoraj dveh tednih še vedno boli, včasih manj, drugič bolj. seveda bom zatežila za preiskave, saj se takšna bolečina ni pojavila prvič… tokrat pač traja dlje kot je včasih…

lep pozdrav!

cudno mene so boleli 4 je sklepi pa so suml na revm, vendar ga nimam,to so take stvari pri katerih se ve zelo malo stvari, vse je nekako “sivo podrocje”

ne pricakuj veliko od zdravnikov, rekel ti bo, da pocakas se kak mesec da ob minilo, jaz sem imela zatecena gleznja 4 mesece preden je kdo kaj naredil. sele ko mi je zateklo koleno sem bila pod nujno narocena pri revmatologu,ker nisem mogla hodti, tko da javki bolj kot te v resnici boli, ce ne ne bos dosegla nicesar

pozdravljena!

jaz sem imela zelo otečeno koleno in prste na levi nogi. Bolečine so bile zelo hude,sem zelo težko hodila pa mi je zdravnik rekel, da to ne more biti revma. Potem pa sem bila na operaciji prsta na nogi, pa me je kirurg poslal pod nujno k revmatologu, ta pa je ugotovil psoriatični artritis. Seda jemljem zdravila vendar še ni veliko bolje. Bodi vtrajna, da boš prišla k revmatologu, potem pa se začno stvari odvijati drugače.
lp.

nikar naj se ti ne zdi smešno ali nenavadno, da bi pri teh letih imela revmo. jaz sem za njo zbolela stara 6 let!

Po opisu sodeč je podobno mojim težavam, vendar se je preselilo še na drugo roko in potem noge. Bila sem hospitalizirana in postavili so diagnozo revmatična polimialgija – o kateri pa tu gor itak nihče nič ne ve. Zdaj jem Medrol – počasi zmanjšujem dozo in bolečin ni več. Zdravnica je rekla, da nadaljevanje le tega pripelje do revmatoidnega artritisa. Sedaj samo upam, da s terapijo medrola ne bom kasirala artritisa.
Mraz, vlaga mi slabša stanje, le toplota je ono pravo.
Lep pozdrav.

Kri je ok. Sedaj me je poslala na slikanje hrbtenice. Potem grem še k nevrologu, ker imam v ožji družini nevrološko bolezen.

MŠ kako pa je prišla do diagnoze? s čim? ker meni se tudi zdi, da je za bolečino kriva mrzlota.

Roka me sedaj več ne boli.

Ležala sem na revmatoložki kliniki in so 3 dni delali preizkave – našni niso ničesar. Vse kar je bilo videti so bili malo otečeni prsti na rokah in izvid krvi skoraj 100 sedementacija in CRP ( saj mislim da se tako reče ) 65 – normalno je 5. Potem so mi zvečer dali Medrol 16mg in zjutraj sem že hodila, roke so skoraj vidno plahnele in da ne omenjam bolečin – zmanjšale za 80%. Po viziti pa sem že imela napisano to diagnozo in nikjer nič o tem ne najdem in tudi na tem forumu sem spraševala – pa nič.
Lep pozdrav,

Pozabila sem dodati : Sedaj sem na 8 mg Medrola in dva dni nazaj sem ga pozabila vzeti. Ko sem se zjutraj zbudila, je izgledalo kot da mi je valjar povozil roke in tudi stegenske mišice so bolele. Tako sem ugotovila, da funkcioniram samo na podlagi teh absurdnih tablet. Če pa naredim prekršek in sem na morju po sončnem zahodu, ko postane mraz in vlaga, takrat mi pa tudi tableta ne pomaga – bolijo roke v bližini ramenskega sklepa, da se komaj prišlepam iz barke dol. Skratka – absulutno se moram izogibat mraza, predvsem pa vlage.
Pozdrav,

Živjo!

Kot si lahko prebrala že v prejšnjih odgovorih, se res ne čuditi, da lahko imaš revmo pri 24ih letih. Tudi sama sem ena izmed tistih, ki jo imam, stara pa sem prav toliko kot ti. Simptomi so se pri meni pričeli pojavljati pred 10 leti, največkrat, ko smo pri telovadbi igrali odbojko, in sicer v dlaneh. Potem se je ostra bolečina tekom časa pričela pojavljati tudi v kolkih in še posebej v ramenih, vendar zelo nestalno in neperiodično. Najprej mi je osebni zdravnik predpisal neke protibolečinske tablete, ki so zagrabile šele po 3 urah, tako, da sem se tekom let že nekako naučila prepoznavati, kateri so tisti momenti, ko bolečina izbruhne. Šele pred dvema letoma, ko se mi je je po letu dni zelo aktivnega ukvarjanja s športom, pričela pojavljati grozna bolečina v zapestju in obeh kolenih, me je zdravnica poslala na pregled vseh mogočih stvari. Končni rezulat – seropositivni revmatoidni artritis. Tudi smama sem morala jemati medrol, ki je imel hude stranske učinke, poleg njega pa še metotrexat, folacin, sulfasalazin in še nekaj… Ker pa z medrolom ne zdravijo radi, so mi ga sedaj odvzeli in imam le metotrxat in sulfasalazin s folacinom.

Problem te bolezni je, da medicina ne more ugotoviti, kaj jo povzroča. Tako ni važno, koliko si star. Najverjetneje jo “stakneš” s kakšnim hudim obolenjem, kot se je najverjetneje zgodilo pri meni z eno angino, kjer je “zagrabil” šele tretji antibiotik. Za njo pa je značilno še to, da pri vsakemu odreagira drugače. Lahko, da jo imaš, pa ti nikol ne bo udarila ven, lahko, da šele v pubertetnem obdobju, čeprav jo imaš v sebi že od otroštva, prav tako pa lahko šele v odrasli dobi tudi z samo okužbo v otroštvu. Svetujem ti čimprejšnji pregled pri revmatologu ter, da se naučiš poslušati svoje telo. Tudi jaz, kot so navedli že pred menoj, ne smem biti na hladnem, ker telo enostavno “ponori”. Tekom časa boš pričela prepoznavati gibe, ki jih ne smeš narediti, ker sprožajo pričetek bolečine, prepoznavala boš tudi vreme in njegove posledice… Pri meni se je bolezen razširila na vse sklepe, le kolke ne. Zdravljenje je situacijo omililo, vendar ta zdravila ne pripomorejo k temu, da bi zdravila, ampak samo ublažijo trenutno stanje.

Živjo.
Vidim,da vas je veliko z bolečinami v sklepih.
Stara sem 25let in tudi sama opažam že par let,da me bolijo noge od kolena navzdol,gležnji in prsti na nogah in rokah,pa cele roke.Prav tako križ in hrbet.
Ob prvi nosečnosti so mi začele otekati noge-gležnji,vmes in prav tako tudi pri drugi nosečnosti.Me pa skrbi to,da je že 8 mesecev po porodu gležnji mi pa še kar otekajo.Včasih se mi zdi,ko me vse boli,da sem kot 60 letnica,ne pa mamica dveh malih navihančkov.
Sama menim,da je za to kriva teža,ostalo mi je kar +18 kg v dveh letih.
Pa se trudim hujšat pa ne gre nikamor.
Zato mi je tudi zoprno iti k zravniku,ker mislim, da bi mi on rekel isto.

No zdaj je še vse znosno,ne rabim tablet proti bolečinam,me pa skrbi kaj bo v prihodjih letih.

Zdaj sem vam pa čist zamorila stran, s samim jamranjem. Sem pa vsaj nekomu napisala,če že na povem.
Čimveč dobre volje in pozitivnega razmišljanja vsem,ko vas morijo bolečine…..
lep pozdrav!

New Report

Close