Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija kaj bi lahko bilo?

kaj bi lahko bilo?

Pozdravljeni!

Bom še tukaj napisala svojo zgodbo in upam,da mi bo znal kdo kaj svetovati.
Moja kalvarija se je začela pred cca dvemi leti,ko sem imela zatekanje telesa in na določenih mestih prav zatrdlino od vsega tega.Istočasno se je začelo tudi z anginami(v eni sezoni so bile 4 ena za drugo),pa drugo leto se je ponovilo isto.Ves ta čas imam na vratu trdo bezgavko,grlo me skoz po malem boli.Dobro dobila sem antibiotike za angino,ok.Ampak ob tem je bila tudi vsakodnevna utrujenost,brezvoljnost,mela sem momente vročine v telesu(kot pri meni zato sem letos imela tudi ginekološki pregled,pa je bilo vse b.p.),pa potem hlad dan za dnem to,tudi poleti.Kar je bilo malo čudno,da me je zeblo vendar me je.Sej ne rečem,vedno sem bila med zmrzjenimi,samo toliko pa spet ne,čist ledene noge,roke dobesedno mrzlica.
Osebna zdravnica je bila mnenja da je za vse to kriva moja brezposelnost in posledično depresija.Dobila sem tablete,ki pa za depresijo niso pomagale,potem drugič spet druge in zopet je bilo isto stanje.

vsakodnevno me spremljajo suhost v(očeh,nožnici),kar naprej hodim na stranišče,izmenjavanje mrzlo/hlad,mravljinčenje rok,nog,včasih tudi vrtoglavice in občutek da bom “skup padla”,bolečine se selijo sedaj so tukaj čez par minut tam.

Dostikrat imam občutek da me noge ne držijo,da se bom kar”sesedla”.Potem je tukaj še špikanje v pljučih,daljši sprehodi so smrt:če malo več hodim je katastrofa sem izmučena “kot pes”.Pa tudi skoz me spremlja občutek hladu po celem telesu in tudi pekoč občutek,koža me na dotik boli!!!Nikoli si nisem mislila da lahko to boli!

No šem šla še enkrat k zdravnici pred slabim mesecem,da so bolečine še vedno prisotne in da me dodatno bolijo še sklepi(ne morem narediti pesti,občutek imam da mi bo prst okrog obrnilo in fino boli).Naj povem še da ima mama obrabo kolkov,oče pa obrabo ramenskega obroča.Na podlagi tega mije zdravnica napisala napotnico za revmatologa,ki ga imam pa šele 24.9.08!Dobila sem tablete naprosen,ki pa niso pomagale omiliti mojih bolečin.kasneje sem šla tja zaradi slik rok(dala me je na rtg)in povedala da bolečine neminejo,dobim naklofen 100 mg.izvidi krvi so v mejah normale,sedimentacija je 6.To je vse kar sem naredila v dveh letih.Nikjer ni nič videt,boli pa ko hudič.
Občutek zategnjenosti,nemoči v rokah,daljši sprehodi ali pa nakupovanje in nosenje vrečk so postali neznosni.
Aja v februarju sem opravila tudi pregled za ščitnico(sem bivši bolnik)pa je zopet vse b.p.
Simptomov je še kar nekaj pa se sedaj ne spomnim,ker jih trenutno ni.vsak da imam občutek tudi vročine,ko jo merim je pa ni(36,7ali pa 36,8°).Ko imam hladne roke je bolečina nevzrdžna,me boli,skeli.Ko pa pride vročina je pa boljše,bolečine popustijo.

Kaj naj naredim sama s sabo,stara sem 35 let in mamica treh otrok(dva sta šoloobvezna).Vsak misli da si zmišljujem,a si nimam za kaj?Nikoli nisem jemala tablet,sedaj bi jih lahko jedla ko bombone!absurd….

Ima mogoče kdo kakšno idejo,kaj bi lahko bilo?najhujše je to,ker se vlečeš iz dneva v dan težko,pa ni videt na zunaj,je le notranja bolečina!

Hvala,da ste me brali,

lp Maja

Pozdravljena, Maja!

Glede na moje izkušnje bi ukrepala na nekaj področjih.

Antibiotiki so ti gotovo porušili ravnovesje koristni-škodljivi mikroorganizmi v črevesju, morda je celo sluznica v slabšem stanju in se je razbohotila kandida. Kaj se da storiti – dieta proti kandidi in uživanje dobrih probiotikov (podrobnosti najdeš na forumu Zdravilstvo) Verjetno imaš tudi zakisano telo – tudi tu pomaga dieta – bazična – čimveč zelenjave. Takoj bi se odpovedala uživanju sladkorja v vseh oblikah in začela uživati koristne maščobe (omega 3 – laneno olje).

Na tvojem mestu bi šla na bicom pregled (bioresonančna metoda) in se držala njihovih nasvetov (je nekaj ordinacij po Slo). Tam ti bodo podrobneje povedali, katere težave imaš v telesu in dali točna navodila, kako ukrepati. Meni je to zdravljenje zelo pomagalo. V enem letu sem se precej postavila na noge. Uradna medicina mi ni mogla pomagati, sem bila na čuda pregledih.

Imela sem podobne simptome kot ti – ledene noge, bolečine v sklepih pa psihično sem bila na tleh. Stanje telesa tudi slabo vpliva na stanje psihe. In ko si psihično na psu, to nazaj negativno vpliva na stanje telesa in krog je sklenjen. Vedno slabše se počutiš.

Vendar je pot ven – z nekaj precej enostavnimi in ne dragimi ukrepi. Je pa treba spremeniti način življenja.

Lp

Pozdravljeni Maja Imate vse siptome za diagnozo fibromialgija. Gre za eno vrsto revmatološke bolezni,ki prizadene vse sklepe,vezi,kite,mišice,skratka vsak del našega telesa.Nekateri zdravniki ne priznavajo fibromialgije. Vzrok te bolezni je infekt v telesu-virusi.(EBV,HPV,in po moje še kakšni drugi antigeni),ki jih naš imunski sistem ne more premagati. Zdravniki pa lahko le blažijo bolečine z raznimi analgetiki,dokler ne pride do težje bolezni. Fibromialgija je tudi autoimunska bolezen,saj naše celice imunskega sistema ne napadajo samo celic v katerih je razmnožen virus,ampak tudi zdrave celice. Tako je moten naš naraven kemijski proces delovanja telesa.Tako naše celotno telo ne more več normalno opravljat svojih funkcij.Pojavijo se tudi atrofije. Tanjšajo in sušijo se vse sluznice telesa,ali pa lahko nastane kakšno nehomogeno tkivo,ki povzroči zadebelitve v raznih delih telesa ali celo razne vrste tumorjev.Vse sem opisala kot ena izmed bolnic z fibromialgijo,ki me muči že več kot deset let.Vse bolnike ne prizadene enako. Kaj se pa v resnici dogaja v telesu,vedo le nekateri zdravniki.Fibromialgija in sindrom kronične utrujenosti v drugih evropskih državah resneje obravnavajo.Več o tem najdete na forumih pod fibromialgija.Lp

Pozdravljena,nadica!

SEm prebrala oba odgovora in moram reči,da mi je vaš bolj pisan na kožo glede trenutne situacije.

Kako sedaj naprej in kam?napotnico za revmatologa in datum imam šele naslednje leto-24.9.08!

Kaj pa v tem času,bodo težave kaj blažje,ali še slabše?Nikoli namreč ne vem kaj mi bo prineslo jutro.Res je vsako jutro komaj vstanem(sem ko mesečnik)in bi dejansko rabila da me nekdo dvigne,ker moje telo je utrujeno,že zjutraj!?!

Potem dejansko rabim celo dopoldne da pridem k sebi in da otrdelost v rokah popusti(po kaki uri,ko žaužijem Naklofen).

Noge imam zatečene non stop,že zjutraj ko se zbudim.Nikoli nisem imela probleme z nogami res ne,sedaj pa takole!

Povsod po telesu me srbi koža,občutek imam da zaradi tega ker je nategnjena,raztegnjena koža,v normalno stanje pa ne gre več.Zakaj ne?
Da ne govorim o bolečih mišicah,kosteh ki so kar stalnica.

Ko se spravim telovadit,določenih gibov ne morem več narediti(ko sem jih pred časom),potem sem pa itak polomljena celi dan.brez gibanja ne gre,to vem,a kakšno naj bo da ne bo boleče?

Sem prebrala tudi druge članke o tej bolezni,pa moram reči je groza s tem živet.
Tudi zdravniki vsi tega ne priznavajo,torej kje je za take ljudi rešitev?
je ali je ni?

lp Maja

Pozdravljeni Maja. Ponovno se vam oglašam.Zelo rada bi vam pomagala z nekaterimi nasveti,ki izboljšajo stanje.Najprej poskusite razstrupiti telo.Ne uživajte industrijsko pridelane hrane.Uživajte BIO sadje in Bio zelenjavo,Kruh,specite sami,da bo brez dodatkov,vlivance za juhe,široke reance in razne zelenjavne omake naredite sami.Jajčka uporabljajte iz proste reje,še bolje od kakšnega kmeta.Ne uživajte nobenih industrijsko pripravljenih mesnin.Kupujte sveže meso(puranje,piščančje,ribe)in takšnega pripravite na razne načine.Ne uživajte industrijskih raznih pijač.Vsebujejo vrsto dodatkov,citronsko kislino,aditive,barvila ind.Pijte najmanj liter vode na dan.Vodo iz vaše napeljave,filtrirano skozi filter.Povečajte tudi vnos vitamina c.Sami naredite sok iz raznih Bio citrosov.Vem,da je BIO hrana draga,ampak draga Maja splača se.Ne uživajte nobenih industrijsko pripravljenih slaščic.Vaš organizem ne bo več obremenjen z strupi.Z dravo prehrano boste pomagali,da bo kemični proces telesa lažje deloval.Stanje boste izboljšali tudi z vsakdanjo hitro hojo v naravi,vsaj trideset minut.Pomaga tudi občasno plavanje v kakšnih toplicah.Če pa so bolečine kakšen dan močnejše,počivajte in jejte lahko hrano brez mesa.Vsak dan zjutraj vzamite Q10 kapsulo,omega 3 ribje olje prečiščeno,med zajterkom.Izboljšanje bo vidno čez dva do tri mesece.Več bo moči v vseh mišicah in manj vnetij po telesu(ribje olje).Proti bolečinam uporabljajte samo LEKADOL in čim manj.Poskušajte živeti čim manj stresno.L.p.

Pozdravljena,nadica!

Hvala za odgovor.Stvar je v tem,da od nekdaj pijem prekuhano vodo ali pa zeleni čaj.Drugih sokov ne.Od zelenjave imam vse doma na vrtu je neškropljeno.Prehranjevati sem se v marcu začela po montiju.Sadja ne jem veliko,če pa že pa jabolka,pa kak ananas,pa morda mandarine.Le tega malo ostane ob treh otrocih.
Že nekaj časa pijem aloe vero zjutraj vsak dan,pa še tudi pred časom sem telovadila in to z veseljem in zanosom,sedaj pa je le žalost ko se pogledam in vidim da se telo spreminja v gmoto!!!!To NI MOJE TELO !!!!!

Priznam sem razočarana nad doganjanjem,pa ker ne morem početi tistega kar sem prej.

Moja osebna zdravnica je pač mnenja da se redim(pa to ni klasično rejenje,ampak imam bolj občutek da se mi koža zadebeli in to tudi ostane – šlavfi,pa zgledam debela še bolj!),ker imam to podedvano in naj se vzamem v roke in naj imam dieto s 12oo kalorijami.

To seveda moje stanje še poslabša ker mi ne verjame(pri njej sem mal več kot dve leti)in to me jezi!!!! sebe vendar poznam in vedno sem se nagibala k zdravemu načinu prehranjevanja in gibanja.Potem pa dobiš tole pod nos,boli,prav res boli.

danes ko pišem ni ravno moj najboljši dan,zjutraj sem komaj vstala,roke sem imela čist trde(jih nisem mogla premikat,niti dat v pest).Nogavice mi je oblekel mož.Pol pa še njegovo vprašanje,a ne moreš??? boli.

Naredila se mi je še ena bula na zapestju.Kožo imam čist napeto da še dodatno boli.Kam to pelje?

Pospravljanje stanovanja,kaj je to?? kar naenkrat je ratalo breme,skoraj da ne gre več.Vse Kar hočem naredit traja in traja,da mi gre še bolj na živce “to moje stanje”.A se bo to kdaj popravilo ali bo samo še slabše?me res zanima.

Navajate kapsule Q10,a to res pomaga ali je samo še ena tržna niša za nas navadne smrtnike???in če pomaga,samo ena zjutraj al kako?

Od telovadbe navajate samo hitro hojo.Kaj pa ostalo,recimo orbitrek,pilates to karsem prej počela?ok,sicer za pilates vem,da nekaterih vaj ne morem počet,ker je omejena gibljivost.Pri orbitreku me pa bolijo kolki,kolena in gležnji kar me prej nikoli ni.Torej samo sprehod ali hitra hoja ali kako?groza …

Pa zanima me,od česa sploh izbruhne ta bolezen? viri ne navajajo nič določenega,me pa vseeno zanima RES¨!

Hvala,da ste me brali in lep sončen dan vam želim!

lp Maja

Zdravo,

Popolnoma razumem vašo težavo in vem, da se vseh teh tegob niste izmislili. Sama se prebijam skozi podobno situracijo (utrujenost, bolečine, vrtoglavica…). Stanje se mi sedaj izboljšuje tako da sem prešla na alternativno medicino k homeopatu, bioenergietiku ter redno izvajam jogo. Veliko boste morali narediti za boljše počutje sama – klasična medicina tukaj pač odpove.

Srečno in bolj optimistično leto 2008 vam želi Meta

Pozdravljena Maja,

veliko je bilo že napisanega, jaz bi dodala samo še to, da bi bilo dobro tudi poiskati še kakšno mnenje glede ščitnice. Priporočam še forum društva za pomoč pri obolenjih ščitnice Metuljčica: .
Srečno,

Alenka

Pozdravljena,Alenka!

V februarju mesecu letos sem bila na kontroli zaradi ščitnice.Pa so mi zagotovili,da to ni od tega in da po nepotrebnem tratim njihov čas.

Vse je bilo b.p.

lp Maja

Pozdravljeni Maja.Pred slabim tednom sem vam napisala eno sporočilo,ki je še vedno skrito,dokler ga ne odobri moderator ali administrator.Tako imajo,kot vidite spodaj navedeno.V sporočilu sem med drugim zapisala,da je fibromialgija posledica nekega infekta v telesu.To sem povzela po odgovoru dr.Lidije Stare iz UKC Ljubljana,24 ur.com Popovi zdravniki.Verjetno sem navedla napačno ime zdravnice, dr.Bojana Beovič enako iz UKC Ljubljan,za kar se opravičujem.Lep dan s čim manj bolečin vam želim in oglasite se še kaj.L.p.Nadja

Maja, glede ščitnice sem mislila na DRUGO mnenje. Zdravniki niso vedno enakega mnenja, stanje pa se tudi spreminja in če ničesar niso opazili pred meseci, to še ne pomeni, da ne bodo tudi kasneje. Pri tistih, ki so že kdaj imeli težave s ščitnico ali pa imajo koga z avtoimunsko boleznijo v družini, bi ob obstoječih težavah morali delovanje ščitnice bolj redno spremljati.
Srečno,

Alenka

New Report

Close