Najdi forum

Pozdravljeni!

KO sem danes prišla na pregled k anesteziologinji, me je začudeno pogledala, ker najprej ni znala prebrati diagnoze (osebna zdravnica mi je dg. fibromialgija na obrazec napisala lastnoročno), potem pa rekla, da ona še nikoli ni slišala za FM in kaj to sploh je. Nisem imela moči razlagati, ker sem bila preveč presenečena.
Pa smo mislili, koliko smo že naredili za večje poznavanje bolezni!

Lep pozdrav!

Na žalost većina zdravnikov ali noče vedeti
ali pa res ni seznanjena z fibromialgijo.Mi si lahko mislimo
in tolažimo vendar prava luč je čisto drugače prižgana.

Pozdrav vsem

Smiljana

se strinjam, da je luč drugače prižgan in v naprej bo zaradi vsesplošne krize še hujše in vedno bolj bomo odvisni samo od dobre volje. ravno danes sem bila pri svoji anasteziologinji, ki mi že ltri leta nsebično pomaga skozi najhujše bolečine in ravno je prišla iz svetovnega kongresa o bolečini in je rekla, da imamo v Sloveniji vsaj to možnost, da dobimo sredstva za lajšanje bolečin, v ZDA, kjer je zdravstvo v glavnem vse plačljivo, kjer morajo skoraj vse plačati, veliko, veliko slabša slika. Mi je povedala, da je videla kako razdejanje naredi bolečina, v primeru, da je z ničemer ne zdraviš oz. se nobeden z njo posebej ne ukvarja. je rekla, da mi rajše ne govori o tem, ker je preveč hudo. saj ne mislim zdaj, da naj nam bo to v tolažbo. vsekakor se moramo še naprej boriti za pravice, predvsem na invalidskih komisijah.
Sama sem ravno v eni hudi stiski. na bolniški sem že od 13.januarja in do sedaj sem dobila, kar se terapije tiče, samo 5 infuzij xylocaina in 3krat akopunkturo. Po navodilih spec.anasteziologa, priporočilu ortopeda in fiziatra, sem zaprosila za usmerjeno zdravljenje v zdravilišču Laško, a sem dobila odgovor, da nisem upravičena. Prav zanima me zakaj? Saj mi je predlani fiziatrinja v Laškem napisala v odpustnem pismu, da je potrebno vsako leto ponoviti to terapijo. Lansko leto pa sem celo leto zdržala na delovnem mestu in sem trpela in sedaj mi je neskončno žal, ker kar se pri nas dogaja, ni vredno, da delaš zdrav, kaj šele z bolečinami. Vsak dan sem morala na ta račun pojesti čež 1000mg zdravil in spiti ne vem koliko kav, da sem vzdržala. Z vsem tem pa sem si naredila ogromno škodo, ker sedaj si pa tudi skuham težko. Sedaj gre nov izvid anasteziloga (algologa-specialist za bolečine) zopet na ZZZS in se bojim, da me bodo spoznali za sposobno za delo za cel delovni čas. prav bojim se, ker vem, da nisem sposobna opravljati svojega dela. Sicer na vseh izvidih, vseh specialistov piše, da predlagajo polovičen delovni čas, a kaj, ko se bojim, da izvidov nihče ne bere, razen mene.

Draga Dušanka,

rada bi vedela, ali se je do sedaj kaj spremenilo in ali ste kaj uredili pri anesteziologinji?

Sama sem opazila, da je sedaj kar nekaj zdravnikov, ki se želijo seznaniti z fibromialgijo, kar je lepa novica v primerjavi s tem, kako je bilo le par let nazaj.

Tako je moj sedanji zdravnik, ko sem prišla na prvi pregled in omenila svoje težave, iz predala vzel mapo s skico telesa in me dejansko pregledal s pomočjo iste, ter me napotil k revmatologu. Pri revmatologu pa je na steni bila podobna skica, kar me je prijetno presenetilo.

Nekako v pogovoru sem izvedela, da so za to zaslužni naši bolniki, ki so jih seznanili s FM.

Torej le ni vse za kar si prizadevamo bilo zastonj. Lepo je vedeti, da bo to nekomu pomagalo, če ne nam, vsaj našim otrokom. Resda morda gre prepočasi za nas, ampak se premika naprej. 🙂

LP

Gordana

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

POzdravljeni!

Od tega pregleda, ki se ga nerada spominjam je minilo že več kot leto dni.Med tem sem imela že operacijo kolena in vrsto drugih težav, ki kar naprej nihajo in se selijo po telesu. Glede zdravnikov pa menim, da se je že kar dosti premaknilo pri sami obravnavi naših bolnikov, čeprav se še vedno najdejo izjeme tako kot povsod.
Lep pozdrav, Dušanka!

New Report

Close