Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Otekanje prstov

Otekanje prstov

Dovibila sem metotreksat, jemljem ga 5 tednov in me zanima kdaj se pokaže izboljšanje. Še vedno mi prsti otekajo in imam vroće.
Imate s tem kakšne izkušnje? Ali tudi vam izadajo lasje?

lep pozdrav.

Koliko pa ga jemlješ? 5 tednov je hudo malo. Meni ni bilo kaj posebno dobro pri malih dozah, zdaj pa jemljem 20 mg tedensko in je super, pa še nič mi ne škodi (zaenkrat!?). Na začetku mogoče malo, zdaj pa nič več. Zraven imam še Medrol 4 mg, pa pravi revmatolog, da če bo šlo tako naprej (krvni izvidi super), bo Medrol ukinil. Komaj čakam, ker me redi oz. sem bolj napihnjena.

Hvala za sporočilo. Jemljem 12,5 mg enkrat na teden zraven pa imam še sulfosalazin od meseca maja in inkrat na dan movalis 15 mg. Pa mi ni skoraj nič bolje. V februarju mi je ravmatolog postavil diagnozo psoriatični artritis. Imam še vedno otekle in vroče prste. Včasih kak dan je še kar dobro. Prebrala sem tudi knjigo dr. Campbela s hrano nad artritis. Kar strogo se držim predpisane diete vendar mi je delno odpravila bolečine, tako da je sedaj malo boljše. Kakše artritis pa imaš ti , če lahko vprašam. Koliko časa se že zdraviš. Vsakega nasveta in sporočila bom zelo vesela.
Lp. anči banči

Pozdravljena,
hvala ker si mi odgovorila na moje vprašanje, glede jemanja metotreksata. Za enkrat nimam drugih vprašanj,če se še kaj pojavi pa ti sigurno pišem.
Želim ti lepe praznike predvsem pa veliko zdravja.
Olga.

Tudi meni otekajo prsti, pa me zanima kakšna je ta dieta po dr. Cambelu?

poišči na internetu dr.campbel zdravniško preizkušeno zdravljenje artritisa,knjiga opisuje, kako se zdravi artritis. Lahko jo dobiš tudi v knjižnici. Dieta je zelo huda, držim se je že 5 mesecev. Biti pa moraš kar discipliniran. Splača se poskusiti.
lp.

Najlepša hvala za odgovor. Sem jo že naročila. Sicer še nisem bila na pregledu, nameravam pa v kratkem iti. Sicer pa sem jaz 5 mesecev po porodu in sem čisto brez energije. Med nosečnostjo sem imela gestacijski diabetes in sem imela strogo dieto brez sladkorja pa še na inzulinu sem bila. Po porodu sem začela jesti vse kar preveč. Ko sem rodila sem imela samo 56 kg. Sedaj sem pa se zredila 6 kg. Globoko v sebi vem, da imam težave z prst, z otrdevanjem zaradi hrane. Mislim, se tudi postiti samo ob vodi. Pred dvema letoma sem izvedla 21 post ob vodi in donati in kalijevi juhi, da bi zanosila. Namreč 5 let nisem mogla zanosit pa sva oba s možem poskusila z postom. Mislim, da je zelo pripomoglo k temu, saj sem čez 9 mesecev zanosila čeprav z IVF, ker je uspelo že v prvem postopku. Sedaj imam prekrasno hčerkico. Upam, da se mi bo zdravje izboljšalo, ker otrok zahteva veliko energije.
Sem prebrala,da jemlješ zdravila. Ali pomagajo in koliko časa imaš te težave?

Zdravo!
Te bom kar tikala, saj si verjetno mlajša od mene kar 30 let. Zbolela sem lansko leto v mesecu januarju, otekati so mi začeli prsti na nogah, da ne omenim bolečin. V aprilu oziroma maju pa sem dobila prva zdravila,sulfosalazin ki pa mi ni nič pomagal, bilo je vsak dan slabše, koleno komolec rami. Potem sem dobilo to knjigo in začela z dieto. Bolečine so mi kaj kmalu popustile prsti pa so mi še kar otekali. Ko sem bila oktobra na kontroli pa sem dobila metotreksat. Ima kar precej stranskih učinkov, vendar ga še kar dobro prenašam, samo lasje mi precej izpadajo. Ti pa pojdi čimprej k zdravniku, še tako bo trajalo precej časa, da boš prišla k revmatologu. Sicer upam, da nimaš revme in da se bo vse uredilo. Uživaj v materistvu. Jaz imam 3 leta staro vnučko in vnuka starega 2 leti. Vsak dan se veselim dneva z njima.Lahko se mi še kdaj oglasiš.
Lp,

Že več kot eno leto se zdravim z metotreksamom. Imam namreč psoriatični artritis. Pred 1 mesecem pa sem dobila zbolela, zdravnik mi je predpisal antibiotik amociklav. Pe jemanju teh zdravil me je začelo boleti grlo in to traja že cel mesec. V navodilih pri metotreksatu sem prebrala, da se zelo povečajo stranski učinki zdravila če jemlješ penicilin. V ustih so se mi pojavile razjede in zelo boleče žrelo, bojim se da je to zaradi penicilina, zdravnik pravi da je to tudi mogoče in da me bo po novem letu napotil k specialistu. Povečano imam tudi sedimentacijo 48 in pa vnetni faktor CRP 20.Zanima me če je kdo od vas imel take probleme.
lep pozdrav.

Tudi sama imam podobne težave.Imam psoriatični artritis in vrsto drugih hrbteničnih tegob, ker pa so bile bolečine čedalje hujše in povišani vnetni parametri so začeli sumiti na ankilozirajoči spondilitis.Šla sem na preiskave za HLA B 27, ki je pokazalo da je pozitivno in na RTG v smislu ta diagnoze.Sum je bil potrjen.Tudi vam priporočam, da opravite te preiskave pri revmatologu, ki bo na podlagi vseh teh preiskav in izvidov lahko povedal, če so v vašem telesu oz.na sklepih vidne kakšne spremembe ki bi bile lahko vnetne.Po tem takem bi imeli lahko diagnozo;ankilozirajoči spondilo artritis ali ankilozirajoči spondilitis, zaradi katerih pa je potrebno drugačno zdravljenje,ki bi umirilo vnetne procese v vašem telesu.

Hvala za odgovor Serenada. Naj povem, da sem že bila na slikanju torokalnega predela hrbtenice ker sem imela dalj časa bolečine in vročino 37,5 do 37,8. Pa ni pokazalo nobenega vnetja. Bila sem tudi na MR,kjer so se pokazale neke spremembe vendar nič posebnega. V februarju imam kontrolo pri revmatologinji pa bom videla kaj bo rekla na moje težave.
Vam pa želim čim več dnevov brez bolečin.
Lep pozdrav.

Stara sem 54 let. vsako jutro se zbudim z oteklimi in bolečimi prsti na roki. bolečina in otekline mi čez dan izginejo.

Za kakšno bolezen gre in kam naj se obrnem.

Hvala inlep pozdrav

Stara sem 54 let. vsako jutro se zbudim z oteklimi in bolečimi prsti na roki. bolečina in otekline mi čez dan izginejo.

Za kakšno bolezen gre in kam naj se obrnem.

Hvala inlep pozdrav

Meni so začeli otekati prsti na nogah kolena, komolci in desna rama. Zraven so bile prisotne bolečine, vročina. Po 1 mesecu so me napotili na Revmatološko kliniko v Petra Deržaja, kjer so, sumili da imam psoriatični artritis. Začele so se preiskave in različne terapije, sum je bil potrjen da gre za psoriatični artritis brez vidne luskavice.
Prste imam še sedaj otekle in boleče, ostalo pa se je kolikor toliko umirilo. Menim, da pri tebi ne gre za revmo, se ti čez dan stanje izbolša. Pri meni ni bilo nobenega izboljšanja tekom dneva, vse dokler nisem začela jemati zdravil in paziti pri hrani. Še sedaj imam kar strogo dieto, ker sem sam ugotovila, da mi določena hrana dela težave. Sem pa mnenja, da bi bilo dobro da bi obiskala svojega zdravnika in ga vprašala za mnenje, prosi ga naj te da na preiskave in bodi vstrajna ker zelo teško dobiš napotnico za specialista. Meni je uspelo ker sem zelo težila, ni mi verjel da bi lako šlo za revmo. Sedaj nima težav z napotnicami. Sem na redni kontroli v Ljubljani tako da dobim ustrezno terapijo, veliko pa si tudi sama pomagam. Še enkrat bodi vztrajna pri svojem zdravniku in sporoči mi kaj boš dosegla.
Želim ti lep vikend.

Spoštovane,

vse ki imate težave z artritisom mi pišite na mail [email protected]

lep pozdrav

Pozdravljeni!
Pred kratkim sem zaznala, da mi otekajo noge, in sicer zgornji del anrta pred prsti, prsti in blazine pod prsti. Bojim se, da se bo otekanje razširilo. Zanima me, kaj bi bil lahko vzrok in kako ukrepati?
Lep pozdrav Mira

Pripis: Noge pri prstih imam mravljinčaste in okorne.
Mira

Lahko bi šlo tudi za revmo. Tako se je začelo pri meni le, da sem imela zraven težave še s kolenom. Imela sem kar nekaj časa rahlo povečano temperaturo. Bila sem zelo utrujena, da ne govorim kako sem imela teške noge, da sem jih kar vlekla za sabo.Potem so se mi pojavele še bolečine v komolcih, ramah in še v drugem kolenu. Bilo je tako hudo, da skoraj nisem mogla hoditi. K sreči sem kaj hitro prišla do revmatologa, tako je sedaj moja bolezen – psoriatični artritis zadovoljivo umirjen. Enkrat tedensko vzamem 8 tablet metotrexata, nato folacin. Pred kratkim sem po pogovoru z revmatologom opustila jemanje movalisa. Skrbim za zdravo prehrano, se zelo veliko gibljem, dnevno prehodim tudi do 10 km. Je pa res, da sem opustila vsa težja dela. Meni je dovolj, da imam težave že če nesem malo težjo vrečko iz trgovine.
Čimprej pojdi k zdravniku, naj ti da napotnico za ravmatologa, če je le mogoče pod nujno, ker je čakalna doba tudi do 1 leta. fKo enkrat prideš do revmatologa, ugotoviš kako so to prijazni zdravniki, čisto nekaj drugega kot naši v ambulanti. Imam čudovitega zdravnika dr. Rotaja.

New Report

Close