Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Zdravnik na urgenci …. nimam besed

Zdravnik na urgenci …. nimam besed

Spoštovani!

Danes sem imela z avtomobilom prometno nesrečo in sicer je voznik v križišču vame trčil z zadnje strani s polno hitrostjo saj me baje ni videl.
Zadobila sem udarec v hrbtenico in vratne vretence, močno me je tudi zategnil varnostni pas, vrtelo se mi je in bruhala sem.
Na kraj prometne nesreče je prvo prispela policija nato eno reševalno vozilo nato, gasilci in nazadnje še zdravnik iz ZD. Policist je vse reševalce odposlal nazaj s pojasnilom, da nobenemu nič ni. Po končanem policijskem postopku sem klicala sina, da me je peljal zdravniku. Na kraju nesreče me ni nihče pregledal, zdravniško pomoč sem morala iskati sama!

Obiskala sem dežurno ambulanto kjer so me takoj napotili na slikanje glave, vratnih vretencev, in hrbtenice.
Prišla sem v bolnišnico kjer pa sem ostala brez besed, kaj takšnega pa še ne, prvo policist zavrne vse reševalce potem pa še zdravnik na urgenci zelo “pameten”.
Prišla sem v ordinacijo nujne medicinske pomoči in zdravniku dala napotnico, rekel mi je preden se boste usedla se bova nekaj dogovorila, jutri se boste še enkrat zaletela in prišla nazaj k meni in Vas bom takrat pregledal, saj danes niste imela prometne nesreče. Pa sem ga en čas gledala potem sem pa rekla, da z mene si pa res ne boste delali norca saj je zdravnik mislil, da smo danes 30.11.2007 na napotnici imam pa datum 01.12.2007, tri medicinske sestre v ordinaciji so se primle za glavo pa so rekle, zdravnika pa kaj vam je danes??? Res ne vem kaj vse si lahko zdravnik dovoli, razočarana sem in se ne čudim da ljudje toliko udarjajo po zdravstvu. Seveda pa ne smemo vse tako posploševati saj so tudi dobri in odlični zdravniki!

Predvidevam, da Vi tudi delate na urgenci in verjetno se do urgentnih pacientov ne obnašate takole.
Veste vedno sem se spraševala in se bom ali so res nekateri zdravniki tako zvišeni in nesramni namesto, da bi ti pomagali ob težkih trenutkih? Občutek imam, da so nekateri v službi z muko…..
Današnja zadeva me je zelo pretresla in prizadela.

Kako bi Vi tole komentirali?

In še eno vprašanje, ali lahko specializant sam deluje na urgentni ambulanti?

Spoštovani!
Razumem vašo slabo voljo. Žal smo si ljudje različni in kjer delajo ljudje z ljudmi (posebno poškodovanimi) motnje v komunikacijah hitro privedejo do neljubih “zapenjanj”.
Pri nas (v enoti nujne medicinske pomoči) je v navadi, da ob prihodu na kraj dogodka vzamemo podatke od potencialnih poškodovancev, tudi če sami odklonijo pomoč.
Specializanti morajo imeti možnost kontakta oz. posveta z nadzornim specialistom, od usposobljenosti je odvisno, kaj lahko opravljajo samostojno (odgovor bi torej bil: načeloma lahko).
Želim vam čim manj stikov s tovrstnimi službami, lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close