Najdi forum

Ne vem, kaj je bilo…

Lepo pozdravljeni!

Včeraj se mi je nekaj zgodilo, še danes me je strah kaj je to bilo, ker se sploh nisem prepoznala. Imam 19-mesečno hčer, sem “samohranilka”, pa vendar nimam nobenih večjih problemov, življenje kakršnega imam sem vzela za dejstvo, glavno da imam hčer in da je zdrava. No, že v službi sem opazila, da me boli trebuh, ko pa sem prišla domov, mi je pa ven udarilo. Kr nisem imela nobene energije, nič lačna, na jok mi je šlo, … Potem pa sem se jokala ene pol ure, histeričen jok. Potem pa spet vse ok, kot da ni bilo nič. To se mi je zgodilo prvič, nikoli prej. Mal me je strah, …

Eva

Draga Eva,

nikar naj te ne bo strah tega kar se ti je zgodilo. Vzemi pa to kot opozorilo, ki ti ga pošilja tvoje telo in um. Histeričen jok je bil na nek način sprostitev, ki si jo potrebovala, Ker nisi sama poskrbela zanjo , se ti je tvoje telo odzvalo na tak način. Otrok je za vsako mamico naj si bo samohranilka ali ne velik stres in hkrati seveda velika sreča. Tako se premalokrat mamice zavemo, da tudi same rabimo kdaj pomoč in sprostitev in verjemi, da nisi sama, to smo vse že izkusile. Otrok te vso okupira in v svoji sreči se niti zaveš ne, da zase nisi pa že kar nekaj časa ničesar naredila. Tako se nikar ne boj prositi najbližje (mamico,svojce prijateljico, sosedo . . .) za pomoč, nekaj urno varstvo ter si privošči nekaj kar si že dolgo nisi. Pa zahvali se svojemu telesu, da ti je pravočasno poslalo signal ter mu za nagrado podari nekaj prijetnega.
Pogumno naprej, vkolikor se ti bodo take stanja v bodoče še ponavljala se ponovno oglasi. Morda bi bilo tudi dobro, da si v knjižnici poiščeš kakšno literaturo na to temo in si narediš nekakšen načrt za v bodoče, v smislu kaj vse boš storila zase.

Maja

New Report

Close