Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Mehur

Mehur

Pozdravljeni!

V sredo so se mi začele močne bolečine v predelu križa, nekakšna pekoča bolečina, neznosna, težje sem hodila. Obiskala sem zdravnika, ki je rekel, da gre za vnetje mehurja – temperature nisem imela. Predpisal mi je Primotren (2 tbl na 12 ur za 5 dni) in Lekadol proti bolečinam (3 krat 2 tbl dnevno). V soboto se je stanje nekoliko izboljšalo, danes pa se je spet ponovilo. Za kaj gre? Malo sem prestrašena, ali naj ponovno obiščem zdravnika?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Urška

Vas je ob tem pekla voda, stalno tiščalo na vodo a teklo le po kapljicah? Ste opravili kakšno preiskavo?
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Peklo me ni, vendar me veliko bolj pogosto tišči na vodo (še zmeraj) in teče ne ravno po kapljicah, ampak je slabši curek. Urin so mi vzeli in iz tega ugotovili, da imam vnet mehur. Ampak zakaj potem antibiotik ni pomagal (pojedla sem ga do konca, danes zjutraj zadnji dve tableti)?

Hvala za vaš odgovor!

Urška

Ena možnost je, da težava ni vnet mehur (izvidi, na podlagi kateih se odločamo za terapijo niso vedno 100% znak vnetega mehurja, tudi vaše težave niso ravno tipične), druga možnost pa je odpornost povzročitelja na omenjene antibiotike. Predlagam ponoven pregled (sledila naj bi kontrola urina in določanje bakterij v njem “uricult”) oz. pregled v smislu bolečine v križu (iz skeletno mišičnih razlogov). V dosedaj napisanem pa ne najdem razloga za posebno zaskrbljenost.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close