Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Noga še vedno boli

Noga še vedno boli

Pozdravljeni!

Prejšnjo sredo sem nerodno stopila in padla.Noga me je zelo bolela,zato sem šla na urgenco KC,bila na rentgenu.Dg.:Distorsio ATC et pedis dex.Ni bilo nič posebnega,le oteklina,dajala naj bi si samo led in počivala.Me je pa ta dan tako bolela noga,da na njo nisem mogla niti stopiti.Nato je bilo bolje.Morala bi iti na kontrolo k svojemu zdravniku in seveda nisem šla.Doma sem ostala in šla včeraj kar v službo.

Jutri bo en teden od “poškodbe” in noga me še vedno boli.Ni tako hudo,se da preživeti,a moram kar “šepati”občasno.Pa se mi zdi,da če dlje časa sedim in potem hodim,še bolj boli,kot če sem skoz na nogah.Moje delo je pa tudi večinoma stoje.

Ja,saj vem,morala bi biti v staležu,a sem mislila,da bo dosti bolje in šla delat.Vsi mi pravijo,da bom ob vsaki spremembi vremena čutila bolečine v nogi.Kakšno je vaše mnenje o tem?

Koliko časa noga še boli po takem nerodnem padcu?

Hvala vam za odgovor.

Pozdravljena!
Tista diagnoza je zvin (distorsio) desnega (dex) gležnja (ATC). Koliko časa boli je odvisno tudi od stopnje poškodbe, a pogosto traja dlje kot 1 teden. Striktno mirovanje z nogo ni potrebno, če pa pretiravate z obremenjevanjem, pa pogosto boli dlje. Še kak teden, dva, pa gotovo še ne boste brez težav.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close