Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca čist panična – krvavitev

čist panična – krvavitev

Bojim se, da me bo pobralo od strahu. Že drugič sem med tekom z max tempom na 7km zakrvavela iz črevesja. Kri je bila pomešana z malo blata. Ni bila videti sveža. Prejšnjič je bilo tega čisto malo,tako, da sploh nisem bila prepričana, ali je to to, zdaj pa dvoma ni več. Med tekom sem tudi imela občutek, da mi uhaja blato. Tečem že nekaj let, do sedaj brez kakršnihkoli problemov. Jem pretežno vegetarijansko hrano, a nisem vegetarijanka, opravljam izredno stresno delo, vsak večer z užitkom spijem pol litra piva, nisem pretežka (170cm, 60 kg, 43 let) in se ukvarjam s športom, Krvavitev je bila samo med naprezanjem pri teku, sicer ne. Tudi iztrebljanje je ok, le z malo skelenja.

Sem pa pred kratkim jedla lekovo antibiotično sra..nje azitromicin, po katerem sem imela 1 dan zelo hudo drisko – vsake pol ure sem sedela na wc-ju. Tedaj me je tudi začelo močno srbeti v danki, pa tudi čisto malo skeleti, kot pri odrgnjeni koži, samo sem mislila, da od tega, ker sem si ta zadnjo pač dvajstekrat obrisala. Sumamed, pravi, ne tega Lekovega skorpucala (saj če bi podrobno prebrala stranske učinke, se azitromicina tudi zdaj ne bi dotaknila), sem jedla enkrat samkrat še v gimanziji, pa je bilo vse ok.

Pri zdravniku sem bila štirikrat v zadnjih 10 letih, dvakrat zaradi angine (dobila ospen), enkrat zaradi gripe (dobila nič) in zadnjič zaradi infekta v spodnjih dihalih, zaradi katerega sem dobila azitromicin. Od epizode z azitromicimom imam tudi občitek bolj polnega črevesja in tudi večkrat grem na blato, a se mi zdi, da se ne izpraznim do konca.

Je kakšen resen vzrok za paniko ali naj počakam še teden, dva, če se bo zadeva umirila? Res me na smrt skrbi.

Spoštovani!
Še najpogostejši razlog za to krvavitev bi bili hemeroidi. Zadeva ni povezana z “tistimi” antibiotiki (driska je že tako najpogostejši stranski učinek pri antibiotikih). Mislim, da ni potrebe, da bi čakala še en teden v skrbeh in stalni napetosti, kdaj se bo spet pojavila kri. Verjetno da se bo prej ali slej spet, kar pa ni noben uporaben podatek, dokler se ne odkrije izvora (pa čeprav le iz hemeroidov ali polipa).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close