Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Ali je nevarno?

Ali je nevarno?

Spoštovani!

Ker ne vem čisto točno komu bi zastavila to vprašanje se obračam na Vas, ker imam z Vami zelo pozitivne izkušnje.

Torej, zanima me koliko, če sploh, zdravju škoduje delo v prostoru kjer se deklarira izdelke? Namreč pri deklariranju se uporablja lepilo, veliko je raznih nalepk,…tako da se ta vonj po lepilu zavoha že takoj, ko stopiš v prostor in si kar predstavljam kako ga vohaš šele takrat, ko ga imaš skoraj pred nosom in lepiš etikete na izdelke.
Delala bi po štiri, pet ur na dan, približno štirikrat, mogoče tudi petkrat na teden. Ali ima lahko lepilo kakšne resne posledice za zdravje, če bi tam delala ne vem, približno pol leta? IN seveda, kakšne?
Gre za študentsko delo, ki mi sicer zelo ustreza, vendar pa bi si raje poiskala kaj drugega, če bi to ogrožalo moje zdravje. Sicer me sam vonj po lepilu ne moti, če bi vedela, da nič ne škoduje.

Hvala lepa že vnaprej!

Spoštovani!

Težko je oceniti vpliv tega lepila na zdravje, saj ne veva natančno, za katero snov v tem primeru gre. Na splošno pa naj bi bile razmere na delovnem mestu take, da omogočajo ljudem večletno delo s kar najmanjšo škodo za zdravje. Vsekakor je za zdravega človeka, ki to delo opravlja občasno in krajše časovno obdobje manj škodljivo (ne glede na snov), kot če bi to počela celotno delovno dobo.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close