Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Strah pred vstavljanjem leče

Strah pred vstavljanjem leče

Pozdravljeni!

Že nekaj časa premišljujem o tem, da bi začela nositi leče, vsaj občasno, npr. pri aerobiki in smučanju (nimam smučarskih očal z dioptrijo). Verjetno bi jih nosila kar redno, ko bi se enkrat navadila. Sedaj nosim očala, dioptrijo -3.
Imam pa problem, zelo me je strah, ker si očesa sploh ne upam prijeti s prsti. Težko si predstavljam, da bi si upala dat nekaj na oko. A te to na pregledu naučijo? Imaš čas, da to izvedeš? Kako to izgleda? hvala.

Torej niste edini, vsak ima na začetku takšne pomisleke. Pogumno se odpravite na pregled, kjer vas vsak dober optik tudi nauči in trenira vstavljanje in odstranjevanje leč.

Pri meni je samo pokazala kako jih daš noter(na sebi) potem je šla pa stran in me pustila samo da sem se mučila z vstavljanjem leč

Meni so jih najprej vstavili, in nato so mi rekli, naj pridem čez eno uro nazaj, da bodo videli kako se sploh odzivam na leče (ker nekaterim ne pašejo, itd.).
Ko sem prišla nazaj, so mi enkrat pokazali, kako se leče vstavlja in daja ven iz očesa, nato pa so me pustili, da si probam sama ene parkrat vstavit in dobit ven, da vidim kako to gre (sem jih vzela ven pa not 5x ali 6x).
Sem mela sprva potem sama doma malo težav (posebno z vstavljanjem zjutraj), a sem se kar hitro navadila na vstavljanje.

Tudi mene je bilo strah pred lečami. Tujek v očesu. Zihr se čuti.
Ne čuti se nič (govorim o mehkih lečah). Če jih boš čutila, pojdi nazaj, ker ti ne odgovarjajo. Popolnoma nič jih ne čutiš. tudi malo ne!!!!
Sem se navadila, sedaj ne morem brez njih.

Kar korajžno.

Ola.

Jaz sem pa na začetku rabila tudi deset in več minut, da sem si vstavila obe leči. Na uvajanju sem bila zadnja, ki je razumela, kako in kaj.

Me je bilo tudi full strah, ker si niti maskare nisem mogla dajati.

Sedaj nosim leče že od leta 2000 in je super. Nič več problemov z vstavljanjem. No, včasih leča malo “zaide” v kak kot in se potem malo namučim, da jo ven spravim, a ni panike.

Edine težave, ki jih imam, so te, da imam presuhe oči in zato nujno rabim umetne solzice, da navlažim oko in ko piha burja in sem kje zunaj, me motijo.

New Report

Close