Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Prehlad

Prehlad

Pozdravljeni!

Se opravičujem, ker pišem sem, glede na to da moje stanje ni nujno, ampak na družinski medicini že nekaj časa ni nobenih odgovorov.

Že več kot 2 tedena sem kar hudo prehlajena. Ves čas mi iz nosa teče (ponoči je pa zamašen, zato uporabljam razpršilo Olynth) , kašljam, temperature ubistvu nimam visoke (okoli 37,3°c že nekaj časa). Žrelo je sedaj vredu, je pa bilo 1t boleče. Je normalno, da prehlad še vedno traja?

Lep pozdrav

Pozdravljena!
Če že nimate sreče s prehladom, imate pa vsaj srečo s hitrim odgovorom 🙂
Za prehlad tak potek ni nenavaden. Predvsem kašelj pa se lahko po njem vleče še več tednov. Če se slabo počutite ali čutite bolečine v glavi, vam vseeno predlagam pregled, čeprav je zelo malo verjetno, da bi ob opisanem poteku šlo za bakterijsko okužbo. Pri razpršilo za nos priporočam malo previdnosti, če ga jemljete že 1 teden, ker lahko škoduje sluznici v nosu (naredite par dni premora). Če ga uporabite le 1x pred spanjem, ni tak problem.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za hiter odgovor. Bom naredila par dni premora z razpršilo. Sicer si pa vsak večer že 2 tedena rečem, da jutri pa ne bo več prehlada=)

Optimizem nedvomno pomaga 🙂

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close