Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma revmatična polimialgija

revmatična polimialgija

Vse se je začelo z otečenim kazalcem desne roke čez noč.Potem je potovala bolečina na obe roki in stegna – po dveh mesecih jemanja vseh mogočih antirevmatikov so me sprejeli na revmatološko. Takrat je bila sedementacija 90 in CRP 65, malo otečeni prsti na rokah in nenormalne bolečine. Po vseh možnih pregledih so postavili diagnozo revmatična polimialgija in mi dali Medrol 16. Po medrolu je bila čez noč situacija 70% boljša. Odpustili so me z napotki, da jem Medrol katerega zmanjšujem in čao. Sedaj je minilo mesec in pol in jem že 8 mg. Vendar me moti, ker en dan nisem vzela tabletke in takoj so me spet začele boleti roke. Po vsem tem sklepam, da me ta Medrol drži pokonci in ne zdravi, poleg tega pa še dela škodo z stranskimi učinki.
Ali ima kdo te izkušnje ali se bo po končani terapiji vrnile bolečine, kaj lahko storim, da nebi bila odvisna od Medrola??????
Lep pozdrav,

Spoštovani,

tudi jaz sem imela nekako podobne rezultate krvi, ko je bila bolezen v akutni fazi. Iščem načine, da bi prenehala z medrolom, sedaj bo eno leto in ga uživam po 4 mg dnevno. Imam, ka r hude težav e ponoči, se večkrat prepotena zbujam iz spanja. Ugotovila sem, da je zelo pomembna prehrana, najbolje je bilo poleti, ko sem jedela cca 90% sočene zelenjave, pozimi pomaga mi tudi savna, vendar ravno prava mera, potem biserna kopel, prva pomoč, če je zelo hudo pa klistiranje, ki ga naredim sama doma. Iščem naprej..
Zelo hudo je, ko je zuanj mraz, ne morem se toliko obleči, da bi bilo dovolj.
Vesela sem, da lahko komuniciram z nekom, ki ima enake težave. Ko bom našla kakšno pomoč, jo bom posredovala naprej. Iščem rešitve, da ukinem medrol. Vse dobro in veliko poguma in vztrajnosti pri iskanju rešitev, Vam želim.
Dragica

Tudi jaz uživam že 2 leti medrol. Baje za revmaticno polimialgijo ni drugih zdravil  ?

Hvalezna bom, ce se še kdo javi in pove svoje izkusnje. Jaz sem bila stara 55 let, ko so mi postavili to diagnozo.

Lp

Marjeta

New Report

Close