Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Slabost

Slabost

Spoštovani!

Pred časom ste mi s svojimi odgovori zelo pomagali in me pomirili, tako, da tudi obisk pri osebnem zdravniku potem ni bil potreben in so težave minile same od sebe. Hvala Vam za to! In ker ste mi bili takrat v izredno pomoč, se še enkrat obračam na Vas. Moje vprašanje sicer ni ravno Vaše področje, morda pa boste le znali pomagati.

Torej – pri 24 letih sem včeraj dobila snemni zobni aparat, za spodnje in zgornje zobe. Danes pa mi je slabo že odkar sem se zbudila. Sicer (še) nisem bruhala, vendar imam v želodcu tak neprijeten občutek. Zdaj me pa zanima ali je možno, da ta slabost izvira iz neke alergije na ta zobni aparat ali je pač samo nakjučje in se me loteva neka trebušna viroza? Naj povem da sem v mladosti že nosila prav tak aparat, vendar nisem imela nikakršnih problemov.
Pa še to me zanima: ali nošenje zobnega aparata kaj škoduje srčni zaklopki, ki je rahko okvarjena – imam namreč minimalno mitralno in trikuspidalno insuficienco 1. stopnje.

To bi bilo vse. Najlepša hvala za odgovor in lep dan Vam želim!

Spoštovani!
Zelo malo verjetno se mi zdi, da bi vam omenjene težave povzročal ta aparat. Omenjena viroza se mi zdi bolj verjetna (v zadnjem času jih je bilo pri nas kar precej). Pri okvarjenih zaklopkah je potrebna zlasti previdnost pri posegih, kjer lahko bakterije pridejo v kri (npr. ruvanje zob). Omenjen zobni aparat takih “učinkov” nima.
Lep dan!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Lep pozdrav!
Samo zanima me še ali so pri trebušni virozi obvezni spremljevalci driska, bruhanje in vročina? Jaz namreč nimam (še) nič od tega, samo že cel dan in del včerajšnje noči, ko me je tudi rahlo mrazilo, čutim neko čudno slabost v želodcu. Pa spahuje se mi bolj kot običajno. Jedla sem sicer normalno, čeprav mi hrana paše malo manj kot ponavadi.
Sprašujem pa tudi zato, ker me zanima ali se lahko vse skupaj še bolj razvije, kajti jutri imam eno zelo pomembno obveznost in me skrbi kaj bo jutri z mano. Kakšen je običajno potek teh viroz?

Hvala lepa!

Težave so čisto preveč splošne, da bi se dalo napovedati, kaj se bo razvilo iz njih. Lahko navaden prehlad, trebušne težave z katerokoli od omenjenih težav, lahko pa mine, ne da bi se iz tega razvilo karkoli posebnega…torej upajva na slednje!
Pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

No pa se zopet oglašam…to me morate biti že siti:)

Torej ta moja slabost se me še vedno drži…in še vedno nisem imela ne driske, ne povišane temperature in tudi bruhala nisem.
Ali je mogoče, da gre za bolj blago virozo? In če gre za to, v kolikšnem času bi moralo miniti? Trenutno teče 4. dan. Slabost tudi ni enaka preko celega dneva – včeraj je bilo že skoraj povsem v redu, pa sem potem zvečet popila dve mali pivi, danes me pa zopet cel dan matra. Poleg te slabosti imam v grlu občutek nekakšnega cmoka, ki ga nikakor ne morem pojest, če veste kaj mislim.
In če ni viroza, kaj bi še lahko bilo?

Hvala lepa!
Lep večer!

Virusne težave največkrat minejo v 1 tednu, potem pa bi se bilo vredno oglasiti na pregled. Orientirate se lahko še potem, če se zadeva poslabšuje ali izboljšuje. Cmok v grlu je zadeva, ki jo lahko čutimo zaradi kopice raznoraznih težav, od vnetja pa vse tja do psihičnih občutkov tesnobe. Podobno je s slabostjo. Če ni okužba, je lahko posledica kupa povsem različnih vzrokov. Obe težavi sta tako neznačilni, da ju je težko pripisati točno določeni bolezni.
Lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close