Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca težave z grlom

težave z grlom

Spoštovani !

Imam naslednjo težavo. Že več kot 1,5 meseca imam vneto grlo. Že od začetka sem jemal te razne tablete proti vnetemu grlu. Ker se stanje ni izboljšalo sem pred pol meseca odšel k zdravniku. Po testu je ugotovil, da vnetje ni bakterijsko in mi rekel naj pač še dalje jem te tablete ter veliko vitaminov. Izpiram si z žajbljom, jem vitaminske in septolete tablete. Tudi počival sem veliko-karseje dalo- in pil čaj. Do zdaj sem vsako virozo premagal v največ dveh tednih pa tudi pogosto jih nisem imel. Zdaj pa ni nobenega izboljšanja. Po več kot 1,5 mesecu mam še vedno enako vneto boleče grlo (temno rdeče z temno rdečimi žilicami). To me resno skrbi. Nevem kaj naredim? Od prijatelja sem slišal, da če maš dalj časa vneto grlo, ki se noče pozdravit, da gre lahko za raka na grlu. Koliko resnice je v tem? Ali gre za katero drugo hudo bolezen? Sem kadilec ( 5 let), sicer zdaj jih pokadim manj zarad grla. Sicer nimam vročine pa tudi nosa ne zamašenega, kar je značilno za viroze. Edino utrujen sem zaradi tega. Nevem kaj mi hoče telo sporočiti, samo sem zarad vsega tega zaskrbljen.

Prosim za nasvet

Lep pozdrav

Spoštovani!
Kajenje bi imelo lahko prispevek k bolečinam v grlu/žrelu, tudi virusno vnetje (ali več različnih okužb zaporedoma) ni nemogoče. Podobne bolečine lahko (pogosto) povzroča tudi zatekanje želodčne kisline navzgor v požiralnik (refluks). Vsekakor precej razlogov, ki so veliko bolj verjetni kot pa rakave bolezni. Če pa lahko malo izkoristim priliko, lahko zaskrbljenost izkoristite kot motiv za opustitev kajenja, kar vas lahko odreši podobnih skrbi v prihodnosti!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Živjo!
Imam zelo podoben problem kot gospod, ki je napisal prvi post. Že dva meseca imam vneto grlo. Enkrat na teden se mi na dlesni ali na notranjem delu ustnice oz. nekje v ustni votlini naredijo rahlo pekoče rdeče razjede, ki se čez kakšne 2-4 zacelijo in potem čez par dni znova. Opazil sem tudi, da kakor hitro zrak postane bolj suh(sploh zdaj ko se prostori ogrevajo), mi takoj sili na kašelj, kar zna biti v kakšnih situacijah neugodno. Bil sem pri zdravnici že ene dva krat, vendar sem bil bolj kot ne prav na hitro obravnavan, poizkusite z temi in temi tabletami, vendar ne pomaga nič.
Zelo bi bil vesel kaknega nasveta.

ps: nisem kadilec

Živjo, spet jaz.
Surfam po internetu in me zanima, če je možnost večmesečnega vnetega grla gonoreja? Če se vzame bris grla, se to lahko opazi? ali je to vidno samo v sečnini ali sem. tekočini? Bakterije gonoreje baje poginejo v suhih pogojih, torej pri nezaščitem odnosu, dobiš gonorejo, vendar pa če imaš obrezan ud, potemtakem bakterija pogine, ampak če izvajaš še oralni odnos, potem zelo vrjetno dobiš to bakterijo? ali se motim?
Upam da mi boste lahko odgovorili.

Lep pozdrav!

Bolj kot tisto, kar obicajno razumemo pod vnetim grlom, me opis vase tezave spominja na afte, ki so bolece razjede po ustni votlini. Seveda to ni nemogoc znak pri kaksni spolno prenosljivi bolezni, v primerjavi z npr. aftami pa zelo redek.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close