Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina imunski sistem

imunski sistem

Spoštovani,

Prosila bi Vas za mnenje o injekcijskem zdravljenju, ki spodbuja izdelovanje protiteles.Ali pomaga pri poponavljajočem vnetju sečil.Na koga se lahko obrnem za več informacij?

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.

Spoštovani!

Verjetno ima vaš imunski sistem bolj malo prste vmes pri ponavljajočih se okužbah sečil, zato je praktično nesmiselno vsakršno pretirano posvečanje imunskemu sistemu (razen, če ni kompromitiran, česar pa ne omenjate). Človekov imunski sistem je tak, kakršen je. Ne da se ga popravljati drugače, kot z lastnim naporom: vzdrževanje čim boljše psihofizične kondicije, uživanje mešane prehrane in zdravljenje bolezni. Razni pripravki so blizu učinka Blaževega žegna. Saj veste, nekaj pomaga že to, da verjamete, da bo pomagalo. In to sploh ni slabo.

Kar se tiče ponavljajočih vnetij sečil: pravilno umivanje (tehnika in uporaba blagih mil – ne penečih), higiena pri spolnih odnosih (ev. uporaba kondoma), ki najbolj kompromitirajo okolico sečnice, zdravljenje glivic – belega toka. bo pomagalo več kot cepljenje, o katerem pa žal ne vem nič, tako da sem lahko pristranski.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close