Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca krvavenje iz nosu-prosim za pomoč!

krvavenje iz nosu-prosim za pomoč!

Lep pozdrav!

Trenutno študiram v tujini in ne vem na koga naj se obrnem, zato sem se odločila, da kar Vas povprašam, kaj naj naredim glede svoje težave.
Že par let imam namreč težave s krvavenjem iz nosu (le iz leve nosnice), ki se mi pojavi le v zimskem času. Od lanske zime pa do sedaj pa se to sploh ni prenehalo in sem bila zaradi zelo močne krvavitve tudi enkrat poleti urgentno na žganju žilic (v obeh nosnicah), vendar ni nič pomagalo.
(kakšnih preiskav doslej še nisem opravila)
Imam vedno močnejše glavobole zaradi tega (ali pa je krvavenje posledica močnega glavobola) in vedno pogosteje čutim zelo močen pritisk v glavi…
Krvavitve se mi pojavjajo po 2 do 3 krat na dan, zato se počutim vedno bolj utrujena…
Trenutno mi danes že tretjič teče kri iz nosu (drugič sem napolnila pol jogurtovega lončka), čutim močan protisk v glavi in imam hud glavobol, zato Vas prosim za nasvet, kako naj si olajšam situacijo in Vas ob tem tudi prosim, če mi lahko poveste, kaj vse bi bil lahko vzrok mojih krvvitev.

osnovni podatki: stara sem 22 let, telesno in fizično aktivno dekle, zdrava, vegetarianka že od OŠ (kri imam vredu)…

Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in Vas ob tem lepo pozdravljam!

k2

Spoštovani!
Vzrokov za krvavitve je lahko več, od krhkosti žilic v nos, vnetja, (pre)visokega krvnega tlaka, nanje vplivajo tudi morebitne motnje v strjevanju krvi, zdravila kot je acetilsalicilna kislina (Aspirin). Vsekakor bi vamob naštetih težavah najprej izmeril krvni tlak (kljub mladosti). Ob neprestanih krvavitvah bi bilo vredno ponoviti pregled krvi zaradi morebitne slabokrvnosti, ki bi lahko povzročala tudi omenjeno utrujenost.
Če povzamem: ko zakrvavi iz nosu zaustavite krvavitev s stiskanjem nosnic (dlje časa, nekaj 10min), hladnimi obkladki na vrat, čelo, po zaustavitvi se ne vsekujete, sklanjajte, napenjajte, kaj dosti več pa sami ne morete storiti. Mislim, da je v vašem primeru nujno potreben pregled-tako za ugotovitev vzroka krvavitve, kot tudi glavobola in slabega počutja in morebitne zveze med njimi!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepše se Vam zahvaljujem za hiter odgovor!:)

Upam, da se mi stanje kakorkoli ne bo poslabšalo do mojega prihoda v domovino, saj (kot sem napisala) trenutno študiram v tujini in pridem domov
komaj drugo leto oz. februarja. Le v nujnem primeru bom tukaj obiskala kakšnega zdravnika.
V tem času pa se bom poskušala čim bolj držati vaših napotkov, ki jih že v bistvu izvajam kolikor je mogoče…
(kot intermeco: imela sem visok pritisk vendar se mi je sam od sebe umiril in nisem potrebovala nobenih zdravil,zdaj je vredu, tudi slabokrvna nisem, niti ne jemljem aspirina, tako da je verjetno kak drug vzrok mojih krvavitev….)
še enkrat hvala za pozornost in lep pozdrav!
k2

….februar je še daleč. Če se vam bodo težave nadaljevale, bi bilo bolje preglede opraviti prej, pa čeprav tam, kjer študirate.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close