Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Noga boli hudo.

Noga boli hudo.

Dva dni nazaj sem se sredi noči zbudila s hudimi bolečinami v desni nogi, bolj boleče je stegno, čeprav se širi v celo nogo. Bolečina ni trgajoča ali v valovih, ampak taka stalna in močna. Po zaužitju Nalgesina preneha in se čez par ur spet pojavi. Danes sem komaj prehodila nekaj metrov od avta do službe.
Naj še dodam, da nisem imela nobenih športnih naporov, pretirane hoje ali podobnega.
Kaj svetujete?

Spoštovani!
Razlogov bi lahko bilo več. Bolečina bi lahko izvirala iz ledvene hrbtenice, v poštev bi prišla vnetja, motnje v zvezi z žilami…. Ste opazili spremembe na koži? Otekline, mravljinčenje, spremenjeno barvo ali temperaturo kože v primerjavi z drugo nogo? Koliko ste stari, jemljete zdravila, kakšne kronične bolezni? Ste opazili, kaj bolečino poslabša ali olajša (razen nalgesina) kot npr. položaj, gibanje…?
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,

hvala za res urgenten odgovor.
Nisem opazila nobenih dodatnih sprememb, ne v barvi, ne v temperaturi.
Stara sem 40 let in ne jemljem nobenih zdravil. Bolečina je pa stalna, ne izzveni pri gibanju ali ležanju, bolj pa boli če je noga stegnjena.
Mogoče išias?

Ja, čisto možno, da bolečina izvira iz ledvene hrbtenice in seva v stegno, tudi kolk bi bil možen teoretično. Vsekakor vam svetujem pregled, saj je samo na osnovi bolečine in brez drugih težav težko natančneje opredeliti vzrok.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close