Najdi forum

guaifenesin

Ima morda kdo izkušnje z guaifenesinom? Sama bi rada poskusila (imam fibromialgijo), pa se mi zdi precej zakomplicirano in strašljivo… Sploh obstaja kdo, ki mu je to RES pomagalo, ne le začasno ali kot placebo učinek?

Lepo pozdravljena!

Tudi mene so zanimale izkušnje gaui veteranov v Sloveniji, ki so že nekaj let na guaiu, toda, odziva zaenkrat ni. Pričevanja iz tujine (zlasti iz ZDA) govorijo v prid temu, da guai zares deluje.

Jaz sem na guai protokolu, toda ne dovolj časa, da bi lahko potrdila in rekla da mi je guai definitivno pomagal, še manj pa da sem sedaj zdrava. So pa določene spremembe na bolje!

Za bolje razumevanje citiram nekaj besed iz posta od Bernice ( ink do posta je spodaj):

***

“Razumeti moramo, da poteka proces zdravljenja šestkrat hitreje, kot pa se je fibromialgija z leti plazila v nas. Videokaseta z vsemi našimi bolezenskemi znaki se začne pospešeno vrteti nazaj. Za vsako leto bolezni sta predvidoma potrebna dva meseca čiščenja odvečnih fosfatov, ki so se nabirali okoli mišic v našem telesu. Posledica so bile bolečine in osteoartritis. Bolezen trajno prizadene sklepe, če se je dovolj zgodaj ne začne zdraviti.
Jemanje zdravila je doživljensko, tudi potem, ko se stanje normalizira. Guaifenesin podobno kot insulin, samo uravnava nepravilnosti v naši presnovi in ne ozdravi.”

***

Glede na to, da so se pri meni bolezenski znaki pojavili že v zgodnjem otroštvu (to sem ugotovila komaj potem ko sem odvrtela film svojega življenja nazaj – do takrat sem mislila da sem bolna le nekaj več kot 15 let), za pričakovati je da bo tudi zdravljenje v mojem primeru trajalo dalj časa.

Npr. če je nekdo bolan 10 let, pričakovana doba čiščenja je 20 mesecev, in to pod pogojem da striktno sledimo protokolu,brez salicilatov in na pravem odmerku guaia. Pa še to je okvirno, ker zdravljenje poteka različno od osebe do osebe. Kot vidite, nič ni enostavno in nič ni izključeno. Ker ta metoda zdravljenja ni uradna in smo v deficitu z ljudmi, ki bi nas lahko spremljali vsa ta leta na guaiu, moramo se učiti na lastnih napakah. Žal.

Torej, po mojem izračunu, moje čiščenje od fosfatov bi utegnilo trajati 5-6 let, morda celo več, ker ne morem biti stoprocentno prepričana kdaj sem v resnici zbolela (oziroma opazila prve simptome – ker so prvi simptomi ponavadi skriti in komaj opazni).

Tako da v tem trenutku lahko rečem le da opažam določene spremembe v telesu, presnovi in celotnem počutju. Lahko pa povem da to kar čutim definitivno ni placebo efekt, ker so spremembe vidne, pa tudi placebo pri meni bolj slabo deluje (preizkušala sem ga v preteklosti :))!

Na tem linku si lahko preberete kaj več o samem protokolu:

http://med.over.net/forum5/read.php?105,2064652,2064652#msg-2064652

Pravite da je zakomplicirano in strašljivo. Ne bom lagala. Zakomplicirano je, zahteva popolno disciplino, vztrajnost, moramo se odpovedati marsičemu v čem smo prej uživali, pozorno spremljati svoje počutje, pisati dnevnik in biti pripravljeni na hude bolečine v času cajklov, ki so del zdravljenja, oziroma, celo dokaz da zdravilo deluje.

Moramo biti pripravljeni tudi na to, da bomo večkrat naredili napako in nevede blokirali guai z salicilati na katere nismo bili pozorni, ali pa niso bili napisani na embalaži, da bomo mogoče na napačnem odmerku, itn…

Ena znanka me je pred kratkim vprašala, zakaj pa vztrajaš, če ne veš stoprocentno da boš enkrat zares zdrava, 6 let je zelo dolgo…

Odogovorila sem ji: “Točno, ne morem vedeti. Toda, če ne bom poskusila, ne bom vedela, če bi mi uspelo ali ne…”

Jaz sem bolna do te mere, da nimam ničesar za izgubiti. Moje je življenje itak ena sama bolečina, tako da sem pripravljena tudi na to, mogoče mi pa na koncu le uspe!

Upam da je napisano vsaj malo pomagalo.

Vse dobro vam želim!

P.S. Če je na tem forumu nekdo, ki se je že pozdravil ali vsaj zelo izboljšal svoje počutje, prosim, naj se javi in podeli z nami svoje izkušnje.

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

žIVJO!

Najlepša hvala za informacije! Tudi jaz malo preizkušam guai. Pred kratkim sem imela “slab cikel”, tako da nisem bila prav za nobeno rabo. Po tistem sem se pa dva tedna res dobro počutila (v primerjavi s prejšnjimi počutji). Trenutno pa je spet slabše…Tudi jaz še premalo časa eksperimentiram z guajem, da bi lahko kaj bolj točnega povedala.Zdi se mi, da res nekaj deluje. Ampak počasi.
Vem, da si z mojo izpovedjo nimate kaj pomagat, ampak samo malo sem se hotela oglasit, da podprem pogovore o guaju!

Pozdravljeni,
zanima me, ali salicilati v celoti zablokirajo delovanje guaia, ali le zmanjšajo njegov učinek in upočasnijo izločanje fosfatov…Je blokada odvisna tudi od količine oz. koncentracije salicilatov, s katerimi pridemo v stik (npr. nevede).
Zdi se mi, da popolna izolacija od salicilatov praktično ni mogoča, saj jih srečamo na vsakem koraku…
plp,
nana

Pozdravljena.Tudi sama sem že leto in pol na guaiu in morem reči, da deluje.Bolečine so precej manjše, mogoče za 30-40%.Kar pomeni, da deluje, nobena stvar pa ni čudežna.Glede blokade guaia s salicilati pa moram reči, da malo pazim, da ne jemljem aspirina, mentola, aloe vere.Kaj več pa ne zdržim, kajti nisem človek nevem kakšnih protokolov.Mogoče s tem malo spodbijam zdravljenje, vendar vseeno čutim pozitivne spremembe. Lp N.

Bravo nataša!
lp

Smiljana

New Report

Close