Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Pikanje na koži

Pikanje na koži

Imam zelo čudno težavo, ki me vedno boljs skrbi. Pred kakšnim mesecom sem kar na vsem lepem na nogi (stegno) začutila močan pik. Bolečina podobna kot pik ose ali šivanke. Ampak zelo močno. Na koži ni bilo videti ničesar. Potem se mi je to zgodilo še nekaj dni kasneje (vedno na točno istem mestu). In sedaj se to dogaja vsak dan, večkrat na dan. Traja mogoče 2 sekunde ampak tako zaboli, da me kar v glavi zmrazi ter me skoraj “vrže iz stola”. Ta “pik” je čutit zelo na površju kože a videti ni ničesar!! Zadnje dni pa se mi ta pekoča pikajoča bolečina (oz. sploh ne vem kako naj to imenujem) zgodi, če se samo dotaknem tega mesta na nogi.
Bila sem pri zdravniku…. zdravnica je rekla, da je to lahko zaradi mišice(rekreiram se namreč nič!) ali pa da je psihično. tudi vsi drugi pravijo tako. ampak mene vedno bolj skrbi in samo premlevam vse najhujse bolezni. Kam naj se sploh obrnem? Kaj sploh bi to lahko bilo???Ker sicer se fizično počutim dobro.
Hvala v naprej za odgovor.
Lep pozdrav!

Spoštovani!
Ti zbadanje bi lahko izviralo iz mišic in bi v tem primeru moralo miniti samo od sebe. Lahko, da bo težave do neke mere umirilo tudi to, da prenehate razmišljati o nevarnih boleznih, saj je zaskrbljenost povsem odveč in vam razen neprijetnih občutkov ne prinaša druge škode! Če vas je skrbela kakšna konkretna huda bolezen, jo lahko “razjasniva”! Lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za tako hiter odgovor. Malo me je pomirilo, danes bom spala. Če me bo pa še naprej tako zelo zbadalo,…. pa ne vem več kaj.
V mislih sem imela: da me je dejansko kaj pičlo in je nekaj ostalo pod kožo, potem se mi je zdelo da je rak, multipla skleroza,… ali kakšna skrivnostna bolezen, nevem. Je že res, da sem panična, a res mi je to čudno! Lep pozdrav!

Res nima smisla, da bi ob relativno pogosti težavi najprej pomislili na najslabše možnosti!
Pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Da te potolažim. Tudi jaz imam te “pike” že nekaj let, posebno kadar sem bolj pod stresom. Samo stres in nič drugega.

“kar ena1” hvala, to me je pa malo potolažlo :). Ja pa vseeno… to se zdi čudna in močna bolečina….. Upam, da bo minilo.

New Report

Close