Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina dermatomikoza in bradavice

dermatomikoza in bradavice

Ker dermatološki forum očitno ne dela vas sprašujem naslednje:

– ali obstaja pri nas kakšno učinkovito mazilo za dermatomikozo- uporabljam Travocort iz Avstrije, vendar mi še po 1 mesecu ni zadeva popolnoma izginila (po umivanju se še vedno vidi – imam jo na bradi in na smejalnih gubah). Koliko časa traja da izgine ? Zelo rada hodim v sauno, pa se sedaj ne upam.

– ali obstaja kakšno učinkoviti mazilo za bradavice (na prstih rok) -lahko tudi kakšno tuje mazilo, uporabljala se neko zeliščno zadevo , vendar so mi najprej izginile potem pa zopet znova pojavile(zeliščar mi je rekel da bi po temu morala še precej časa mazati še z ognjičevim mazilom zaradi prekrvavitve, vendar ne verjamem da se ne bi več pojavile).

Hvala za dogovore .

Spoštovani!

Za glivične bolezni imamo na razpolago številna mazila in tudi tablete. Vse lahko dobite na recept vašega zdravnika. Spremembe ki ostanejo po ozdravljenju izginejo po daljšem času, praviloma po naslednjem sončenju, ker glivice uničijo vrhnji sloj kože, s svojo prisotnostjo pa preprečijo UV žarkom, da bi spodbudili porjavitev kože. To je razlog, da vi opazite lise.

Bradavice je možno mazati z raztopinami ali prelepiti s posebnimi obliži, kar dobite v lekarnah. Še najbolj učinkovito pa bo zmrznjenje bradavic s tekočim dušikom, kar lahko naredi vaš zdravnik, če ima tekoči dušik, če ne pa dermatolog.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close