Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Biopsija kože

Biopsija kože

Živjo!

Jaz imam en zelo zelo velik strah in ta je pred injekcijami in kakršno koli operacijo.
Glede na to, da že eno leto trpim za kronično utrikarijo se je zdravnica odločila, da bova jeseni v Kliniki Golnik opravila biopsijo kože a ker nisem vedel kaj je to sem pristal ter dobil napotnico. Potem sem šel spraševati osebnega zdravnika kaj je to in ta mi je rekel, da mi bodo kožo odrezali ter pogledali pod mikroskopom.

Uhhhhh jaz mislim, da ne bom šel saj me je grozno strah. Mogoče veste kako poteka ta operacija, koliko injekcij dobiš, koliko kože odrežejo, ostane velika brazgotina?????

Hvala Vam že vnaprej za vsako informacvijo.

Sebastian

Nihče se prav rad ne izpostavlja bolečinam…
Dobite injekcijo (da omrtviči predel jemanja vzorca), ki na začetku nekoliko zapeče, nato vas ne boli nič več, ranica je nekje okrog 1 cm velika in na koncu posega je zašita z šivom ali dvema. Torej se vam ne obeta kaj groznega oziroma dobra sekunda znosne bolečine.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala Vam za odgovor.

Zanima me še kje odrežejo kožo? No glede na to, da samo 1 cm to verjetno niti po po segu ne bo videno oz. ne bo izrazite brazgotine?

Vzorec vzamejo na mestu spremembe na koži, kje bodo to storili pri vas ne vem. Vidi se pa kvečjemu drobna črtica.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Lep pozdrav!

Bom kar pod to temo nadaljevala, lepo bi vas prosila če mi poveste, ali po biopsiji kože na vrhu glave dobiš kakšen povoj ali karkoli, ker imam ravno na dan biopsije 2 uri po tem zagovor diplome in si res ne želim priti cela povita pred komisijo. Saj vem, da je čudno vprašanje ampak mi bo malo olajšalo tisto čakanje na rezultat. Hvala lepa in lep pozdrav!

Pozdravljeni!
Možno je, da dobite šiv in povoj (nič ne obljubljam), poskusite pojasniti ob posegu za kaj gre, da vam bodo gaze in morebitni povoji čim manj kazili videz na zagovoru diplome.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close