Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečina po naporu

Bolečina po naporu

Treniram nogomet že kakih 5 let (3-4 krat na teden). Večkrat se zgodi, da me po treningu ali tekmi boli trebuh v nekih časovnih intervalih (vsakih 5 min do 10 min).
To traja po uro ali več oz. dokler ne grem na veliko potrebo. Pravzaprav me ta bolečina nekak sili k temu. Ravno danes je bilo najhuje, zato sem se odločil da se pozanimam o tem. Danes npr. me bolečine dajejo že okoli 4 ure. Na veliki potrebi sem že kakih 6 krat. Tako dolgo še nikoli ni trajalo. Drugače redno hodim na veliko potrebo, vsaj ta teden vem da sem. Tudi jedel nisem nič kaj neobičajnega.
Prepričan pa sem da je posledica tega napor, ker se dogaja samo po kakšnem napornem treningu ali pa tekmi. Torej prosil bi za obrazložitev te težave in kako lahko ukrepam. Hvala.

Spoštovani!

Ni mi znano, da bi napor lahko na tak način vplival na prebavo, zato bi bilo tako pogosto iztrebljanje le preveriti s kolonoskopijo, da se izključi kornično vnetje črevesa.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ni nujno, da napor vpliva na prebavo. Prebral sem, ko ste odgovorili eni bralki, ki ima težave z vetrovi. Napisali ste ji, da naj zajame čim manj zraka. V bistvu imam tudi jaz takrat (po naporu)
občutek, kot da imam v črevesju preveč zraka. Pri nogometu je pač treba veliko dihati. Potem je verjetno to vzrok, samo od čega bolečina v trebuhu. Namreč ni nujno, da grem na veliko potrebo za olajšanje bolečine, včasih je dovolj samo “praznjenje zraka”.

Spoštovani!

Brez požiranja (hrane) zelo težko pogoltnemo zrak. Kljub temu, da bi moral biti zelo vesel, da ste našli razlago za svoje težave, si ne bi upal brez pridržkov trditi, da med naporom pogoltnete toliko zraka. Seveda je mogoče, da imate tako močan napor, da se večina krvi preusmeri v druge organe in je črevesje nekoliko slabše prekrvavljeno, kar bi mogoče vplivalo, da se ga ne vsrka zadosti iz prebavil v kri in ostane v črevesju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close