Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Krči – nekaj narobe s sečili

Krči – nekaj narobe s sečili

Spoštovani!

Stara sem 21 let. Lani sem imela dvakrat vnetje ledvic. Prvič ga nisem prepoznala (imela sem le občasne tope bolečine, ki so se začele v spodnjem delu trebuha, nadaljevale pa po levi strani nad medenično kostjo, voda je bila v času teh bolečin motna, vročine nisem imela) in sem z obiskom zdravnika odlašala skoraj celo leto. Vnetje se je še enkrat ponovilo po treh mesecih, zdaj pa se ni več ponovilo že osem mesecev.

V začetku avgusta sem dobila virozo s kašljanjem, zamašenim nosom in nekoliko povišano telesno temperaturo. Ta viroza se je vlekla skoraj tri tedne in še zdaj nisem popolnoma zdrava. Vmes se je dvakrat spet pojavila bolečina na levi strani, ki jo opisujem zgoraj, obakrat so mi pregledali urin, a je bil izvid vedno negativen. Danes ponoči se je bolečina spet ponovila in še kar traja. Urin se mi zdi normalen, mogoče ima nekoliko drugačen vonj (to bi bilo lahko zaradi antibiotikov Azibiot, ki sem jih jemala prejšnji teden?). Zelo me skrbi, da ni kaj narobe. Sklepam, da bi me lahko bolel sečevod (če sečevodi sploh bolijo?). Prosim, povejte mi, kaj bi bil lahko vzrok za te težave, če ni vnetja? So lahko te sečne poti tako občutljive, da lahko bolijo kljub temu, da ni infekcije? K zdravniku mi je že neprijetno iti, ker so izvidi vedno negativni. Mogoče bi bilo dobro iti na UZ pregled?

Že v naprej hvala za težko pričakovan odgovor in lep pozdrav!

Maja

Pozdravljena!
Tipični znaki vnetega mehurja oziroma spodnjih sečil so pekoče odvajanje vode, na koncu tega občutek, da mehur ni še prazen, odvajanje zelo pogosto in po kapljicah, lahko bolečina na sredi nad sramno kostjo. Taka vnetja so pri ženskah relativno pogosta zaradi krajše sečnice (od moške). Če imate od teh težav le bolečine v spodnjem delu trebuha in normalen izvid urina, je vsekakor smiselno obiskati ginekologa, saj bi bile težave lahko z njegovega področja. Sicer pa je tudi normalen izvid lahko zelo koristen podatek in se vam zato ni treba izogibati zdravnika.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Včeraj sem šla do dežurnega zdravnika, ker so bolečine postale precej močne. Naredil je hiter test urina z lističi in pokazalo se je, da z urinom ni vse v redu. Imela sem povečane levko0cite in proteine. Dobila sem Primotren, danes pa sem pri svoji zdravnici še enkrat naredila test urina in ni pokazal nič posebnega, ker njihov test, ki ga imajo kar v ambulanti, ne pokaže ali je v urinu kaj bakterij. Očitno se mi je to vnetje sečil vleklo že skozo vso virozo in ga niso odkrili, čeprav sem trikrat sem imela bolečine v ledvicah.

Me veseli, da ste vendarle odkrili verjeten vzrok težav, ki naj bi z antibiotikom minile v nekaj dneh (2-3), sicer se je vredno oglasiti na kontrolni pregled!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Po tem, ko sem vzela tri tablete Primotrena, sem šla nazaj do svoje zdravnice. Zopet me je poslala na pregled urina, v katerem niso našli bakterij. Je možno, da so te tri tablete do takrat že tako učinkovale?

Zanima me pa še nekaj glede viroze, ki sem jo omenila. Začelo se je z občutkom suhega grla in pokašljevanjem. Nato sem bila izpostavljena prepihu in še isti dan sem dobila vročino. Najvišja je bila 37, 5°C. V grlu se mi je začela nabirati rumenkasta sluz, ki sem jo izkašljevala parkrat na dan. Po nekaj dneh se je ta “prehlad” razširil še v nos. Dvakrat so mi pregledali kri, enkrat od tega tudi sedimentacijo in baje je vse normalno. Zdravnica mi je rekla, da se viroza lahko zavleče toliko časa, da je za to lahko tudi krivo stresno obdobje, ki ga trenutno preživljam. Danes je 23 dni, odkar sem dobila prvič vročino. Kašelj se še ni popolnoma umiril, a je bolje. Tudi nos je še nekoliko zamašen. Zelo me skrbi moja telesna temperatura. Zjutraj je ponavadi 36,4, kmalu zatem pa se dvigne in se drži med 36,8 in 37,0°C. Je to lahko res še ta viroza, ki se je zavlekla?

Že v naprej hvala lepa za odgovor.

Terapija pri vnetjih sečil običajno prime zelo hitro in je urin že lahko OK (niso le bakterije tisto kar iščemo, so še proteini, nitriti, levkociti).
Kar se tiče viroz, so laboratorijski izvidi krvi pri njih pogosto v mejah normale. Telesna temperatura preko dneva spreminja in vaša ni skrb vzbujajoča (je v normalnih vrednostih). Kašelj je pogosto najbolj trdovraten od vseh simptomov pri virozah in pogosto traja več tednov (tudi 5 ali še več). Če povzamem: nič od napisanega ne vzbuja skrbi!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close