Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina nespečnost

nespečnost

Zanima me kaj storiti za boljše spanje. Ponoci me vcasih zbuja tudi 2-letni otrok, katerega še dojim, tudi ponoči. Vsako noč se pa že kar sama tudi zbujam, ne glede na to ali se otrok zbudi ali ne in potem po eno uro bedim.Lepo pozdravljeni.

Spoštovani!

Če prav razumem, ste razmeroma mladi, zato je v vaših letih možno, da se vas loteva depresija. Potreboval bi nekaj več podatkov o ostalih vaših težavah.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Stara sem nekaj čez 30 let. Ne dolgo nazaj sva se z očetom otroka razšla na mojo pobudo. Moj oče je alkoholik. Izšolala sem se pa tudi za poklic, ki mi ne daje pravega zadovoljstva. Dodala sem nekaj stvari za katere ste sprasevali, da bi lazje odgovorili zaradi nespečnosti. Lep pozdrav.

Spoštovani!

To kar ste našteli, so seveda zunanje okoliščine, ki bi lahko prispevale k vašemu duševnemu stanju. Bolj pomembno je, kako se vi počutite, kako je z vašo energijo, stalno utrujenostjo, veseljem, izogibanjem družbe, ljudi, kao vam je do stvari, ki ste jih nekdaj rada počela, z željo po spolnosti, tekom, voljo do dela, naveličanostjo življenja, ev. črnimi mislimi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Preberi si na yahoo-ju o melatoninu. Meni je to priporočil nek zdravnik , ker naj bi to bil popolnoma naravno uspavalo (dobiš ga v Italiji po naročilu brez recepta) poleg tega vsebuje še antioksidante.. Moram reči da ga jemljem že mesec dni in mi precej pomaga. Me pa zanima tudi kaj meni dr. Kersnik o njem ,saj je v tujini to že nekaj let precej popularna zadeva? Ne vem pa zakaj tega ni mogoče dobiti pri nas (verjetno zaradi monopola Krke in Leka na tem področju). Pri nas jaz poznam samo Sanval od blažjih uspaval (na recept) ali pa zeliščne Sanosan tablete.

Lahko pa poskusiš tudi z meditacijo, jogo in ostalimi vrstami sproščanja . Mislim da moraš sama ugotoviti kaj ti bo pomagalo in spoznati sebe in svoje telo.

Spoštovani!

Popolnoma naravneg uspavala ni. Seveda je pomembna higiena spanja in tudi določena stopnja sugestije. V težkih primerih nespečnosti brez uspavala ne gre.

Pogosto je treba z bolnikom govoriti bolj natančno, kot to dopušča dopisovanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close