Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Slabo strjevanje krvi!

Slabo strjevanje krvi!

Spoštovani!
Tudi jaz nisem ravno za na urgenco, ampak imam velike težave. Včeraj sem bila pri zobozdraviku, da mi je zbrusil zob in sem ni hotela ustavit kri. Tekla je in špricala. Tako, da je rekel, da še kaj takšnega ni videl. Moral mi dat obloge. To se mi dogaja tudi ob menstruciji. Moram vzet diycinone, če ne se mine ustavi.Sicer imam dolgoletne motnje hranjenja. Sem v stanju post anoreksija. Teža je še vedno nizka, ni pa več kritična. Je lahko to kako povezano? Imam tudi osteoporozo. Dlesni imam nasplošno zelo slabe, rane se ne celijo… Postaja me kar strah, če bi morala na kakšen večji poseg.Jemljem tudi ditamin, pa imam krvni tlak še vedno med80 in 90 zgornjega. Spodnji pa je od50 do 60. Stara sem 37 let.
Hvala za odgovor.

Spoštovani!
Če jemljete Aspirin so take krvavitve lahko povezane s tem. Sicer pa je “strjevanje krvi” možno laboratorijsko preveriti in pred večjimi posegi to tudi rutinsko storijo. Motnje hranjenja lahko povzročajo motnje v strjevanju krvi (čeprav ni rečeno, da je tako tudi pri vas).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Aspirina ne jemljem. Niti drugih sredstev proti bolečinam. Dedek je bil hemofilik.Tudi oče je imel velike težave s tem. Imam enko kjrvo skupino o Rh-. Pred operacijo sem imela probleme z protrombinskim časom. Hvala in lep pozdrav!

Lahko se vseeno pogovorite z vašim zdravnikom, če meni, da stanje potrebuje dodatno obravnavo! Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close