Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca ANTIBIOTIK?

ANTIBIOTIK?

Lep pozdrav,
danes sem se vrnila s poti, potovala sem 22 ur z ladjo, kjer sem se prehladila-zbolela, dobila sem vročino 37,5, boli me grlo, glava, vrat ter se mi zelo vrti oz. imam tak občutek pod nogami kot bi bila se vedno na ladji čeprav stojim v svoji sobi npr.
Šla sem takoj k zdravnici, saj imam nujne obveznosti in bi rada čimprej ozdravela… Situacija pa je takšna da zjutraj v času pregleda grlo ni bilo zelo pordelo po njenem mnenju, bezgavke vratne pa zelo povečane. Krvna slika kaže znižane limfocite in zvišane segmentirane nevtrofilce. ker sta pa obe vrednosti le rahlo čez mejo je rekla da se njej še ne zdi za antibiotik a mi ga vseeno napisala, če se mi bi poslabsalo. (še ne preveč razvito rdečico tonzil in grla sva pa pripisali temu da se je morda vse skupaj šele začelo saj sem bila včeraj zvečer se cisto ok)
Ker ze 2 meseca jemljem Atifan (terbinafinum) se ne bi rada po nepotrebnem filala z dodatnimi tabletami, razen če sem sigurna da bodo pomagale (interakcij med azitromicinom in terbinafinom pa mislim da sicer ni). Zato me zanima kaksno je vase mnenje glede takega krvnega izvida.
Od srca vam bom hvalezna če mi boste podali svoje medicinsko mnenje!
LP

Spoštovani!
Ob bakterijskih okužbah je (običajno) povišano število levkocitov (L ali WBC na vašem izvidu), omenjenih nevtrofilcev, visok CRP ter seveda ustrezne klinične težave. Pri bakterijskem vnetju grla pa tipično visoka vročina, pordelo zrelo, gnojne obloge po povečanih mandljih in antibiotik prve izbire še vedno penicilin (Ospen). Ker vas je vaša zdravnica pregledala, jaz pa ne, vam vsekakor svetujem, da se ravnate po njenih navodilih.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close