Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Le kaj si naj mislim?

Le kaj si naj mislim?

Spoštovani!

Vem, da niste pravi naslov ampak Vas prosim zamnenje.

Večkrat me v prsih oz. v pljučah stiska (peče) obiskala sem tudi včeraj dežeurnega zdravnika ob 00.00 ampak kljub vsem zapetljajom ( šla sem naravnost v bolniščnico brez napotnice) mi niso ugotovili ničesar, baje da bom pregled moral plačati ker ni šlo za nujno stanje. Vse lepo in prav, zdravnik mi posluša srce in pljuča, zmeri pritisk in ugotovi, da imam povišanega, temu predpiše zdravila za znižanje pritiska in me pošlje domov.

Mene pa žal še vedno kljub vsem malim naporom stiska v pljučah in jemljem to zdravilo ampak ne pomaga. Imate mogoče kakšno zamisle kaj naj storim, če ležim je vse v redu, stara sem 44 let.

Lep pozdrav,
Majda

Spoštovani!
Stiskanje, pekoče bolečine v prsnem košu lahko povzroča kup stvari, od želodčne kisline, tesnobe, struktur iz stene prsnega koša pa tja do srca. Iz napisanega je žal težko oceniti, za kaj gre pri vas. Kako napon (npr. hoja po stopnicah) vplivajo na bolečino?
Za vsak primer vam ob “urgentnih” težavah priporočam, da se najprej obrnete na splošno nujno medicinsko pomoč, ki je pristojna za kraj kjer živite (prehospitalna enota ali dežurna ambulanta v zdravstvenem domu) kjer vas lahko pregledajo in po potrebi napotijo da najprimernejšega specialista!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close