Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Vprašanje

Vprašanje

Dober dan!
Imam eno težavo. Dva meseca nazaj sem doživela psihični napad. Sredi noči me je stiskalo v prsih,postalo mi je vroče. Ko sem začela globoko dihat,se je stanje umirilo. Dopoldne sem šla k zdravniku in je naredila EKG in je bilo vse bp. V petek pa me je začelo pikati malo pri srcu, malo pod levo pazduho,pod rebri na levi strani, boli me zadaj med lopaticami. Splošno počutje je slabo. Od sobote močno kašljam,včeraj sem bila pri zdravnici in je desno spodaj v pljučih zaznala neke šume in sem dobila sumamed, v pon moram dati kri in vodo in v torek na pregled. Mene pa skrbi,da vseeno ni kaj s srcem narobe. Naj povem, da se od nedelje težko pokonci…če hodim,me začne boleti v trebuhu (okoli popka). Naj povem,da sem imela zelo močno menstreuacijo, zdaj pa sem dobila vnetje nožnice. Bi lahko bilo to pikanje okrog srca posledica stresa (čeprav zdaj nisem, vsaj zavesto ne,pod kakšnim stresom). Bi se pri poslušanju srca slišalo,če je kaj narobe? Predvsem me skrbi,ker imam doma 2.5 let starega sinčka in me je malo strah biti sama,če bi slučajno bilo kaj narobe. Stara sem 22 let. Najlepša hvala za odgovor in lep dan!

Maja

Spoštovani!
Zbadanja v prsnem košu so pogosta posebno ob prehladih s kašljem in izvirajo običajno iz stene prsnega koša in ne od srca ter niso znak resne bolezni. Vseh bolezni srca seveda ni mogoče izključiti s poslušanjem, težave, ki jih navajate pa ne izgledajo kot bolezen srca. Tisti panični napad ponoči je povezan s psiho, zbadanja pa bolj verjetno s prehladom (čeprav se lahko pojavljajo tudi brez tega). Panika okrog tega je odveč.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za odgovor. Ste me malo pomirili.
Lp Maja

Pričakujem, da bodo v ponedeljek po Sumamedu tudi izvidi že v redu! Lep vikend!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Dober dan!
Ponovno Vam pišem. In sicer nekaj mi še ne da miru…bolečina zadaj se je umirila, boli minimalno oziroma skoraj nič ne. Me pa skrbi to,da mi utrip kakor vstanem naraste več kot 110, prej ko sem sedela in mi je oče meril pritisk, je bil 111, pritisk pa 116/66. Naj še povem,da me boli reva roka (nad komolcem), zdi se mi kot mišična bolečina.
Ne vem ali naj grem na urgenco ali to ni nič takega. Je to mogoče stres ali posledica bolezni? Res me skrbi.
Hvala za odgovor in lep dan!
Maja

Pozdravljena!
normalne vrednosti srčnega utripa so nekje 60-100 utripov na minuto V MIROVANJU (torej ne ob vstajanju, ko vam utrip zaradi prerazporeditve krvi naraste). Tudi v mirovanju imate lahko višji utrip zaradi razlogov, zaradi katerih sva se pogovarjala v prejšnjih odgovorih. Pritisk, ki ste ga namerili je povsem normalen. Tudi bolečina v zgornjem delu leve roke sama po sebi ne govori za kakršnokoli bolezen srca (čeprav ste jo lahko zasledili v kakšnem tekstu v kombinaciji z drugimi simptomi). Napisani podatki ne govorijo za nobeno srčno bolezen in na osnovi povedanega ne vidim razloga za obisk urgence! Koristno je skrbeti za svoje zdravje in zdravo življenje, pretirano razmišljanje o boleznih pa vam samo pokvari dan. Upam, da vam ga je tale odgovor malo popravil! Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Dober večer!
Res ste mi s svojim odgovorom popravili dan. Mene je res zelo skrbelo,čisto panična sem že bila. Najlepša hvala in upam,da vam lahko v primeru težav še pišem. Mirno noč!
MaJA

Seveda, oglasite se, če vas zanima še kaj! Pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Dober dan!
Danes sem bila v laboratoriju in izvidi so sledeči:
Levkociti 6.93
Etritrociti 4.47
Hemoglobin 136
Hematokrit 0.400
MCV 90.3
MCH 30.3
MCHC 336
Trombociti indirektni 195
Nevtr. Lkci 51.5
Eozino. Lkci. 0.819
Limfociti 39.6
Monociti 7.11
Bazofilni Lkci 0.983
RDW 15.2
MPV 7.96
CRP 3

Kot sem sama videla,je vse v mejah normale. Mene pa skrbi,ker imam od včeraj povišano temperaturo (do 37,3), moje počutje pa tudi ni dobro. Ne vem,ne počutim se dobro, ne morem biti dolgo pokonci, kašljam še vedno, prav tako me občasno še boli zadaj med lopaticama in na levi strani reber.
Hvala za komentar in lep dopust!
Maja

Temperatura ni vznemirjanja vredna in še ne velja za “vročino”. Izvidi so v mejah normale, kašelj pa je lahko trdovraten in lahko traja več tednov. Če ne bo spremembe stanja, bo kontrola oz. poslušanje pljuč čez kak teden dovolj! Pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close