Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca ŽELEZOVE KAPLJICE

ŽELEZOVE KAPLJICE

Pozravljeni!

Ker trenutno da ped. forumu ni Tanč zaradi dopustov, bi se prosim obrnila na Vas.

In sicer me zanima, ker moji 8-mesečni dojenčici zelo zelo težko dajem te Aktiferrin kapljice za železo, pa dojiva se še in ne smeva z mlekom… Se zelo trudiva, pač kdaj polijeva žlico, ker ve kaj bo dobila… Sem probala prakticirati tako, da ji poleg teh 20 kapljic kanem še malo malinovca, saj je “brez sladkorja”. Pač za boljši okus. V lekarni mi je tudi rekla, da je C vitamin ker je malina, to pa itak je fajn za absorbcijo. PA me zanima, s čim bi še lahko takole kombinirala, da ona teh kaplic ne bi načutila in da ne bi škodovalo njenim zobkom? Sem slišala, da z banano ni dobro.
Prosim za pomoč in kak nasvet.

PA še nekaj bi vas vprašala. Glede na to da še dojim – zjutraj, zvečer, včasih opoldne in enkrat ponoči – se pravi pribl. 4 podoje dnevno. Imam zelo nizek pritisk (90/55), mi je zdravnik predpisal Ditamin tablete. ON mi je rekel, da jih lahko jemljem, v lekarni je rekla da ne, če dojim, in sedaj sem čisto zbegana, kajti seveda ji ne bi rada škodovala. Se pa jaz zelo slabo počutim, imam vrtoglavice, glavobole, včasih res hude, tako da moram vzeti po 2 lekadola skupaj, da mi prime, če mi sploh. Hemoglobina imam 113, celotne krvne slike pa mi ni dal pregledati.
Je mogoče kakšna povezava, da ima zato moja hči tako slabo kri (hemoglobin 85)?

Hvala in LP

Spoštovani!
V povzetku opisa zdravila DITAMIN piše “doječih mater z njim ne smemo zdraviti”. Imate res sicer nizek pritisk, vendar ima določen odstotek ljudi tak pritisk stalno (in je to za njih normalen pritisk). Okrog stalno nizkega tlaka ne morete storiti kaj dost.
Železove kapljice lahko dajete s kislim sadnim sokom (vitamin C in kislina izboljšata “vsrkavanje” železa). Otroci mater s slabokrvnostjo se lahko rodijo z zmanjšano zalogo železa. Žal pa imam z zdravljenjem slabokrvnosti pri otrocih zelo malo izkušenj in bi vam težko povedal kaj več.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni!

Vidim, da danes še niste nič odgovarjali, pa srčno upam, da boste še danes pokukali na sporočila…

Najprej, lepo prosim, ne me imeti za neskrbno in noro mamo, vendar…

Moji punčki zelo težko spravim dol te železove kapljice, zdaj mi je že drugo hrano začela odklanjati, ko vidi žlico!!!

Pa sem dobila od Amwaya NUTRILITE železove žvečljive tbl, saj se res raztopijo v ustih. Pa sem ji poskusila dati. Valda sem jo imela sede v naročju. Lepo jo je imela v ustih na strani, se je fajn topila. PA vendar potem jo je kar naenkrat pogoltnila. Pa ne vem a se je razztopila al ne.
Pa me zdaj zanima, ko eni pravijo, da lahko v pljučke gre kakšni smokiji al pa tabletke. Kak bom to vedela? A gre to takoj – mislim a se takoj pokaže? Ali moram biti ponoči ko bo spala še posebej pozorna na njo?

Lepo prosim ne me obsojati, vendar imava res težave s te,m železom in se mi zdi da bi naredila vse, da bi bilo bolje.!!!

Spoštovani!
Ne bom vas imel za neskrbno mamo, ravno nasprotno! Če bi ji zašlo v dihala, bi opazila takoj, saj ste bili zraven (zaletelo bi se ji, kašelj…). Vsekakor se je do sedaj stopila, če ne v ustih pa v želodcu. Žal pa konkretnih tablet ne poznam. Upam, da sem vas vsaj malo pomiril.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Po dolgoletnih izkušnjah s pomanjkanjem železa pri obeh otrocih ti najtopleje priporočam, da skušaš v Italiji dobit kaplice Intrafer, ki so tako zelo nežnega okusa, da jih lahko vmešaš v hrano (razen mlečno, mi dajemo v sojim puding) in otroka ne bo motilo. So pa zelo učinkovite.

New Report

Close