Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Hude težave

Hude težave

Dober vecer,

Na vas se obračam ker počasi postajam vse bolj obupana. Zadeva se je pričela pred približno dvema mesecema. Strašno slabo sem se počutila, bila neverjetno utrujena, prespala po pol dneva,imela temperaturo med 37,2 in 40 in to cela dva meseca. Prisotna je tudi huda bolečina v prsih, visok utrip srca, vrtoglavica, močan glavobol, pritisk v ušesih, bolečine v vratu, grlu, ter na zgornji polovici hrbta.

Takole naredili so mi vse možne preiskave, krvne (povišana sedimentacija niha med 60 in 25), ostali krvni izvidi bp. Ultrazvok trebušne votline bp, ultrazvok srca bp, ultrazvok ščitnice načeloma bp, razen da je ščitnica malce nehomogene zgradbe, slikanje spodnjega dela skeleta bp, rentgen pljuč bp, test na hepatitis negativen, na HIV negativen.
Ležala sem tudi na infekcijski kliniki, od kje sem bila po treh dneh odpuščena.

Simpomi so pa iz dneva v dan hujši in jaz se iz dneva v dan slabše počutim. Danes je bilo in je še zmeraj precej hudo, v prsih neverjetno tišči, težko diham, zajamem zrak, neznosne bolečine v glavi, ušesih in pritisk v ušesih.

Naj dodam še to da ne prebolevam nobene virusne okužbe, niti gripe, ne lašljam nimam vnetega grla in nič.

Prosila bi vas za nasvet kaj lahko še storim in kaj bi lahko bilo z menoj narobe. A bi bilo najbolje da se odpravim do urgence ker nic ne pomaga sem pa že pošteno izčrpana.

Nahlepša hvala za odgovor,

Obupana

Spoštovani!

Če pustimo ob strani povišano temperaturo, opisane težave pogosto niso telesne narave. Pri vas, ki ste opravila številne preiskave, ki so vse pretežno v mejah normale, se mi zdi to še toliko bolj verjetno. Številne preiskave in nobene konkretne diagnoze bolezni je pri vas verjetno še poglobilo strah, da “nihče ne ve, kaj je z vami narobe” in prav ta strah vam je lahko te težave še poslabšal. Namenoma nisem takoj uporabil besede depresija, ker ima po krivem med ljudmi slabšalen prizvok, mislim pa, da se je glede na napisano vredno z vašim zdravnikom pogovoriti tudi v tej smeri. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,

Najprej najlepša hvala za vaš odgovor. Pozabila sem omeniti da ze nekaj let jemljem antidepresive zaradi zdravljenja bulemije in anoreksije. Zdravljenje traja priblizno 6 let ze. Najprej sem jemala Prozac in helex, sedj od kar je Prozac za plačat pa jemljem Fuval in helex. Torej ste mnenja da bi bilo morda smiselno povišat dozo sedaj jemljem en fluval zjutraj ali celo zamenjat zdravilo. OPAZILA SEM DA ODKAR SEM ZAMENJALA PROZAC ZA FLUVAL so stvari slabse.

Hvala še nkrat in prijetno noc!

Spoštovani!
Ker mislim, da bi se dejansko velik del težav lahko odpravilo s tovrstno terapijo, bi bilo smiselno povečati dozo (Fluvala) ali zamenjati zdravilo. Idealno bi bilo da do te mere, da ne bi več potrebovala HELEXA, ki povzroča zasvojenost in na dolgi rok povzroči več težav kot koristi. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close