Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Pljučnica?

Pljučnica?

Spoštovani dr.
Prosim lepo, če si vzamete malo časa zame, ker drugače ne vem kako naprej. Že 27. junija sem se počutila zelo slabo, naenkrat sem pričela močno kašljat in me je zvilo skupaj, ker nisem bila zmožna, da bi se izravnala. Naj prej sem tri dni imela vročino, do 38. stopinj, nato pa pet dni 40. stopinj vročine. Šla sem takoj zdravniku, ki je sumil, da je mogoče pljučnica? Poslal me je k pulmologu, ki sem slikala pljuča in vse je bilo bp.
Jemala sem ene antibiotike in pulmolog je dejal, da naj, do konca pojem te antibiotike. Šla sem v labaratorij za odvzem krvi in sem imela zelo slabe izvide. Sedimentacija 56. levkociti 12,3. Pojedla sem te dve škatlici antibiotikov in nato sem zopet šla v labaratorij, ki so se izvidi še bolj poslabšali kljub, da sem pojedla dve škatlici antibiotikov. Sedimentacijo sem imela 73. levkocite pa 13,2. Zdravnik ni mogel verjeti, da kljub zdravili, da se je zdravstveno stanje poslabšalo. Nato sem dobila ponovno antibiotike, (ker ne vem kako se jim rečejo), sem zopet pojedla dve škatlici in zopet v labaratorij. Po telefonu sem poklicala mojo zdravnico in mi je dejala, da ostali izvidi so vredu in, da edino sedimentacija je še povečana na 32. Povedala mi je naj bom doma oz. v bolniški še naprej. Sedaj nimam nobenih zdravil in me še vedno v prsih močno boli kot, da bi mi nekdo paral z nožem. Kašljem več ne, bolijo me pa noge.
Kaj bi torej to lahko bilo? Moja zdravnica pravi, da me v prsih boli zato, ker bom z kašljem vrgla ven tisti katar, ki je ostal notri. Hec je pa v tem, da jaz sploh ne kašljem. Zato me skrbi kaj bi lahko to bilo. Zdravnik eden pravi, da je pljučnica, eden pove, da imam močen virus, ta tretji zdravnik mi pove, da je viroza, četrti zdravnik mi pove, da imam močno vnetja dihal in še ena zdravnica mi je dejala, da imam vnetje sečovoda. Jaz pa sploh nisem dala vodo v lab. in pri njej sem naredila test na tisti palčki, ki je pokazalo bp. Ona pa vseeno mi trdila, da je vnetje sečil. Torej na kakšen način je prišla, da je vnetje sečil, če je voda bp.?
Komu torej naj verjamem? Na žalost sem morala toliko zdravnikov zamenjati, ker je moja zdravnica bila na dopustu, nato še ostali so bili oz. odšli na dopust. Tako, da sem bila prepuščena sama sebi na milost in na nemilost.

Mi lahko svetujete kaj bi lahko bilo z mano?
Že vseskozi moje življenje sem kri imela zelo dobro. Stara sem 40 let.
Hvala za vaš čas in odgovor ter vas lepo pozdravljam.
Bolna

Spoštovani! Če prav razumem, ste jemali dve vrsti antibiotikov, in po drugih antibiotikih so se laboratorijski izvidi izbolšali (razen sedimentacije, ki je še nekoliko povišana, kar pa je lahko normalno še nekaj časa po že pozdravljeni okužbi). Sklepam, da je padla tudi vročina in se umiril kašelj (niste omenili, kaj se je zgodilo s tem). Glede na napisano je šlo pri vas najverjetneje za bakterijsko okužbo dihal (lahko tudi pljučnico), nobeden od navedenih podatkov ne govori za vnetje sečnice. Mislim, da se je osnovna težava z drugimi antibiotiki pozdravila. Bolečina, zbadanja v prsih so dokaj pogosta težava pri okužbah dihal, možno pa je veliko različnih vzrokov in vam ne morem zanesljivo povedati za kaj gre. Če so ugotovili, da ta bolečina ni posledica drugih bolezni, lahko prosite vsaj za protivnetno/protibolečinsko zdravilo, da vam olajša težave dokler ne ponehajo. Če nisem bil dovolj razumljiv, se oglasite ponovno!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani dr.

Iskreno se vam zahvaljujem za vaš izčrpen odgovor in čas, ki ste ga namenili meni. Tudi vsa čast vaši prijaznosti.
Želim vam obilo zdravja ter sreče in lep pozdrav!
Hvala!

New Report

Close