Najdi forum

Zoloft 50mg+alkohol?

Imam eno vprašanje. Pred nekaj dnevi sem začela jemati Zoloft 50mg, ki mi ga je predpisala psihiatrinja, ker se moje težave po triletnem jemanju Cipramila in Cipralexa niso umirile.Jemala sem tudi že Xanax in ga še, občasno.
Imam pa eno vprašanje: Kako pitje alkohola vpliva na zdravilo? NE mislim na sočasno pitje alkohola z zdravilom, ampak tako: zjutraj vzamem tableto, zvečer spijem nekaj alkohola. Je to uredu? Bliža se namreč kar nekaj zabav in porok v kratkem, tako da se bom vsaj kapljici alkohola težko izognila.
Hvala za odgovor!

Pozdravljena!

Najprej bi rada omenila, da jaz nisem psihiatrinja in nimam strokovnega znanja glede zdravil, tako da ti svetujem, da se odkrito pogovoriš s svojo psihiatrinjo in jo konkretno vprašaš, če smeš piti alkohol.

Drugače pa mislim, da ni pomembno, kdaj bi alkohol pila. Dejstvo, je da so zdravila v tvojem telesu in lahko alkohol vpliva tudi zvečer na njihovo delovanje. Glede na zdravila, ki si jih naštela, predpostavljam, da se spopadaš z depresijo in aksioznimi motnjami. Dobro bi bilo, da prebereš navodila, ki so priložena zdravilom, seveda pa ti ponovno svetujem, da se pogovoriš s psihiatrinjo.

Morda samo v vednost: npr. če oseba jemlje antipsihotike, ki se uporabljajo za zdravljenje shizofrenije in poleg tega pije alkoholne pijače, s tem zmanjšuje učinek zdravil v svojem telesu, kar lahko povzroči poslabšanje bolezni.

Pikicapokica, kot sem ti napisala, vprašaj psihiatrinjo, mislim pa, da je najbolj pomembno, da boš na zabavah in porokah v dobri družbi. Če boš s sabo vzela obilo dobre volje in imela nasmeh na obrazu, sem prepričana, da ti bo lepo tudi brez alkohola.

Srečno!

Danila

tudi sam sem osebno probal žvečer popiti kakšno pivo ampak te drugi dan tišči glava stvar je od vsakega posameznika odvisna mislim pa čim manj ali nič ker oslabiš učinek zdravila

New Report

Close