Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma za Barb 1

za Barb 1

Pozdravljena!
Spet se ti malo oglašam,da te nekaj vprašam.Jaz sem zdaj na 4 mg medrola.Zdaj bo že 5 mesecev odkar sem začela in od takrat se mi kar naprej pojavljajo uroinfekti in angine.Prej sem imela zelo poredko kak infekt(1 x na leto,ali pa še to ne).Ali si tudi ti ob medrolu mela pogoste infekte?Se mi zdi,da sem nonstop na antibiotiku.
Kako si pa ti zdaj,sarkoidoza miruje?
Hvala in lp:)

Zdravo!
Kolikor se spomnim, nisem imela takih stranskih učinkov Medrola. Vesela sem bila, da je končno eno zdravilo prijelo. Bila pa sem zabuhla v obraz, pa trebuh sem imela precej velik.
Sedaj jemlješ že 5 mesecev Medrol. Ali opaziš kakšen napredek? Se je bolezen umirila?
Kakšna zdravila pa še zraven ješ?
Ker imam kronično bolezen, ki mi precej izčrpava telo, zraven zdravil jem še preparat Basica Vital, ki vsebuje jod, kalcij, magnezij, železo, kalij,… Mi ga je zdravnica priporočala. In res imam sedaj manj drugih bolezni, kot praviš ti, Hermina, raznih prehladov, angin, vnetij,…Me pa malo tišči v prsih in težko diham. Pa še izbruh RA imam sedaj tako hud, kot ga nisem imela že tri leta. No, če sem že toliko preživela bom pa tudi čez to šla!

Sama imam tako politiko: bolezni in zdravila izčrpavajo telo. Zato je treba najti vse ostale vire pripomočkov, da se stanje izboljša! Ker sem premlada, da bi kar obstala in to zaradi bolezni!

Pripomočki pa so: mož lika, otroci sesajo, babice in dedki urejajo vrt, pazijo otroke, večkratno počivanje – no, to je najprej na seznamu!
Malo za šalo, malo za res. 🙂

No, pa še alternativna medicina! Poizkusila sem skoraj vse, kar se je delalo v teh letih v Sloveniji. Na koncu sem ugotovila, da mi najbolje “sede” homeopatija.

Povprašaj svoje zdravnike, kaj ti lahko še ponudijo, kakšne so še možne metode zravljenja, kakšne zdravila bi lahko še jemala, da bi se ognila anginam, kar pritisni na njih, saj je vedno še kaj, kar bi se dalo narediti. Pa še sama boš morala tudi kaj narediti. Kakor se sedaj vidi kakor, da je konec sveta, mi verjemi, da še zdaleč ne! Kar pogumno!
Lp

Zdravo:)
Zelo sem vesela,da si mi odpisala,ker se o tem nimam s kom pogovarjat(ne poznam nikogar s to boleznijo).Ja,zdravniki pravijo,da se stanje dobro popravlja.Včasih imam najbolj na desni nogi take drobne rdeče pikice,belo obrrobljene(ne vem,če sem se dobro izrazila)in ne vem kaj pomenijo.Revmatologa pa imam komaj oktobra.Z primotrnom zaradi uroinfekta sem danes prenehala(upam,da bo zdaj mir).Bila sem pa danes še na očesnem pregledu,ker me 10 dni boli desno oko in je tudi rdeče.Pa me je takoj vprašal,ko je videl oko,če imam kako revmatološko obolenje(spet zaradi sarkoidoze).Imam sklerits(vnetje beločnice) in sem dobila neke kapljice.
Kaj pa je to za zdravila BasicaVital(biološko mogoče?)?Kaj pa še za revmo jemlješ? RA se tudi dobi zaradi sarkoidoze?
Drugače bom pa uporabljala tiste pripomočke,ki si jih priporočala:)))))))
Drži de in se še slišive(mogoče tudi kdaj vidive)
Še nekaj,a poznaš dr.Matijo Tomšiča iz Ljubljane?Baje je dober za revmatske bolezni.Razišljam,da bi šla k njemu po mnenje!
Lp!

Hej, še enkrat jaz!

Poznam Dr. Matijo Tomšiča. Sedaj naj bi bil glavni zdravnik na revmat. oddelku v bolnišnici Petra Držaja v Šiški. Tam se moraš naročiti in potem čakaš, čakaš, čakaš,…

Drugače sem pa RA dobila pri porodu prvega otroka. Sarkoidozo pa sem imela že prej. Sta dve čisto ločeni bolezni. Sarkoidoza naj bi bila atipična oblika tuberkuloze. Ra je pa vnetje sklepne ovojnice.Ker pa kortikosteroidne tablete pomagajo pri obeh, je bilo na začetku lažje jemati kar Medrol za obe bolezni. Drugače pa sem imela kontrole pri revmatologinji v Šiški in tudi na Golniku, za pljuča.
Sedaj se več ne zdravim pri teh zdravnikih. Imam svojo osebno zdravnico, ki mi včasih predpiše kakšno zdravilo, Movalis, Naklofen (nisem bila pri njej že kakšno leto), drugače se pa zdravim s homeopatijo.

Basica Vital pa ni zdravilo. Je samo prehrambeni dodatek. Lahko ga dobiš v lekarnah. Pomaga vzpostavljati ravnovesje v telesu, ki je porušeno zaradi bolezni in tablet. Ni pa čudežno zdravilo. Samo pripomoček, še eden od mnogih! :-))))

Se pa slišiva in bereva. Obvezno! Pogovor vedno pomaga, kaj ne?!

B

New Report

Close