Najdi forum

mnenje

Spoštovani!
Že več let imam težave in sicer bolečine v levem kolku. Stara sem 50 let. Diagnoza je artroza levega kolka in mnenje ortopeda je, da je potrebno vstaviti endoprotezo. Težave so vedno hujše, tako pri gibanju, hoji kot tudi ponoči pri spanju. Zato se večkrat poslužujem analgetikov. Kvaliteta mojega življenja je zaradi vsega naštetega precej slabša.
Prosim vas za vaše mnenje glede operacije kolka z ozirom na moja leta.
Sem namreč v dilemi, ali naj grem na operacijo čim prej, ali naj z njo počakam in živim z bolečinami, dokler bo še gibanje mogoče.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Anja

Spoštovani!

Operacija kolka je potrebna, ko vas poleg bolečin ovira predvsem omejena gibljivost, kar se zlasti pozna pri opravljanju osebne higiene – na WC-ju in pri spolnih odnosih. Opazili boste, da boste težko pokrčili noge v bolnem kolku, težko boste obuli nogavice in čevlje. Takrat bo skrajni čas za operacijo.

Ortopedi se zavzemajo za operacijo čim kasneje iz preprostega razloga, da je v povprečju po 20 letih največkrat potrebno iz različnih razlogov zamenjati protezo. Če se le da naj bi bilo to le enkrat, ker potem počasi zmanjka kosti, kamor bi protezo lahko umestili.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close