Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina zožitev žil

zožitev žil

Spoštovani!
Žile mi večkrat v zapestju in na nartu izstopajo in takrat zelo pečejo. Imam pa tudi nihanje pritiska. Pred dvema letoma sem imela 160/100. Takrat sem zjutraj se zbudila z bolečino v zadnjem spodnjem predelu glave, nakar sem se naenkrat spotila in nato me je zmanjkalo, padla sem na tla. Bila sem pri splošnem zdravniku in zdravniku za srce. Ugotovili pa mi niso zakaj sem padla v nezavest. Po kakšnem tednu sem imela pritisk 140/90. Nato pa tudi 135/85. Prosila vas bi, če mi poveste kakšni so znaki zožanja žil in kakšna je preventiva.
Hvala za odgovor in lep pozdrav. Nevenka

Spoštovani!

Ne poveste, koliko ste stari. Žožitev žil se ugotovi, če se zazna šum nad žilami vratu ali z UZ preiskavo. Človek mogoče z leti občuti propadanje umskih sposobnosti, včasih vrtoglavico in šumenje v ušesih, kaj bolj določnega pa ne.

Vzrok vašega padca je težko pojasniti. Lahko je šlo za kolaps ob bolečini v zatilju (ta pa je bila lahko povezan z zvišanim krvnim tlakom, ali pa motnjo prekrvavitve možganov, ki lahko nastane ob nenadnem gibu glave), lahko bi bil prehodna kap, ki pa se navadno ne napoveduje tako, kot se je pri vas.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close