Najdi forum

Zavarovalnica Triglav

Zdravo maice in očki, vem, da ta tema ne spada ravno sem ampak sem prepričan, da imate izkušnje tudi s tem in mi boste znali odgovoriti. Pred nekaj dnevi sem imel prometno nesrečo. Tisti dan me ni nič bolelo, samo slabo mi je bilo. Naslednji dan me je grozno bolela glava in hrbet, malenkost vrat, imel sem zelo mravljinčaste roke, bruhal sem… v glavnem bil sem na urgenci, dobil sem trdo opornico za vrat, ker imam menda izvin vratnih mišic…to sklepajo, ker videti se itak ne da. Priznam, da me vrat ne boli, oni pa me po parih dneh že vabijo na kontrolo ker je kao hudo. Zdaj pa bistvo. Če je res hudo in prenašam to opornico, da me vse tišči in se kuham notri, bi zato vsaj od zavarovalnice rad kaj potegnil. Pa sem nekje (oz. od večih) slišal, da zaradi poškodbe vratu ne izplačujejo več odškodnin. Ker so vsi simulirali. Ker takih težav še nisem imel in ne vem, kako to poteka, se obračam na vas. Sem nezgodno zavarovan pri Triglavu, poleg tega je avto zavarovan+voznik. Zavarovalnici namenjam kar lepo vsoto in neumno se mi zdi, da še takrat, ko je nekaj narobe, ne morem dobiti nazaj. Hvala za vaše odgovore in veliko, veliko lepih trenutkov z vašimi najdražjimi sončki!

če boš imel zdravniško potrdilo boš tudi dobil svojo odškodnino!

Poznam… Največ kar ti lahko priporočam je, da stopiš do odvetnika, ki se s temi zadevami ukvarja, ker ti bo znal najbolje pomagati (vsaj po izkušnjah sodeč). Sestra je pri prom. nesreči dobila šok in udarnine (na srečo nič resnega) pa ji je zavarovalnica vseeno izplačala nekaj odškodnine – seveda po posredovanju odvetnice. Tako kot praviš: če se že kaj zgodi in res leta plačuješ visoke premije, potem ti vsaj ob taki priložnosti lahko del izplačajo…

zdr. potrdilo itak da bom dobil pri svojem zdr. Upam, da mi le to kaj koristilo!

koliko pa je odštela za odvetnika? ali se potem sploh splača? ker niti ne vem, za koliko dni mi bodo sploh izplačali. pri nezgodnem imam dnevno odškodnino 10eurov/dan, pri tistem avtomobilskem pa pojma nimam, kako to poteka. vem, da je še ena možnost. tisti, ki se je zabil vame je bil 100% kriv, poleg tega je bil nevljuden in ZELO nesramen. Kako je s civilno tožbo?

1. če ti nisi bil kriv lahko zavarovalnino uveljaviš s zavarovanja krivca (kasko ali osnovno), če si bil ti kriv pa iz svojega zavarovanja (saj voznik je običajno zavarovan), če si bil sopotnik, potem je tako, da če si bil tam kjer je bil krivec in on ni imel zavarovanih sopotnikov, potem je le direkt tožba voznika. Če si bil v nedolžnem avtu pa iz zavarovanja krivca!

2. Najprej moraš končati z zdravljenjem, ker se zavarovalnina izplačuje šele po zdravljenju. Je odvisna od trajanja zdravljenja in od invalidnosti (če pride do tega, oz le zmanjšana gibljivost….)

3. Če si še kje poleg avtomobilskega zavarovanja nezgodno zavarovan se ti to krije posebej, a spet po zdravljenju.

4. Zbereš vsa zdravniška spričevala in greš k odvetniku (najdi kakšnega ki se ukvarja s škodami, pa pazi, pri kasku imaš zastonj odvetnika- pri osnovnem ne vem-, ti ga ni treba plačati). Odvetnik poda predlog zavarovalnici in oni ti ponudijo odškodnino. Če se z njo strinjaš, podpišeš in v parih dneh dobiš denar. Če se ne strinjaš se pritožiš, od tu naprej sam plačuješ odvetnika, pa premisliti moraš ali se ti splača tožiti. Od ostalih nezgodnih zavarovanj običajno preprosto zmnožijo dneve s premijo in nakažejo denar, razen če so trajne posledice.

5. Zavarovan si zato, da dobiš odškodnino v primeru nezgode, če je ne zahtevaš je brezveze biti zavarovan!!! Tako da se je brezveze “sramovati” svoje zahteve!!!!

Res je, da se vrat in hrbtenica težko dokaže, vendar vseeno nekaj boš dobil. Iz nezgodnega toliko kolikor dni si bil doma, iz avtomobilskega pa določeno vsoto. Meni je že zlomljen prst in 14 dni gipsa povrnilo kar sem tisto leto plačala. Zame se to splača, 10.000 pa 10.000, bolje to kot nič!!!!

Čimprejšnje okrevanje!!!!!
T

Tako je – upam vsaj, pred kratkim je še bilo:

– če si ti kriv za nesrečo, boš dobil odškodnino izplačano le, če imaš AO + zavarovanje, sicer ne. To krije tudi poškodbe voznika oziroma sovoznika v avtomobilu ne gkede na krivdo (razen če si bil pijan). Če ga imaš, potem greš na zavarovalnico in se pozanimaš, kaj vse rabiš za zahtevek odškodnine.

– če ti nisi kriv, potem ti zavarovalnino krije krivec nesreče in njegova zavarovalnica, pa še tvoj AO +. /upam, to se pozanimaj, saj zavarovalnice niso bav bav/

– če imaš nezgodno zavarovanje, se pozanimaj, kaj vse rabiš, dobiš pa le dnevno odškodnino za čas, ko si bil imobiliziran (velja opornica) in nesposoben za delo – to pa je precej malo denarja, razen če imaš dobro zavarovanje.

T.

Tudi jaz ti svetujem, da se obrneš na odvetnika. Vem, da se npr. odvetnik Zlatko Lipej iz Medvod ogromno ukvarja ravno s takimi primeri. Poznam dva primera, ko je oškodovancem zrihtal kar spodobno odškodnino (oba primera z opornicami). Res pa ti ne morem povedati, koliko je sebi zaračunal. Po mojem ga lahko pokličeš in vprašaš.

lp

Nejc, na civilne tožbe pozabi, zmetal boš kupe denarja in trajalo bo leta. Obrni se na g. Franja Kovačiča, tel. 041/621-201 ki je specializiran za takšne odškodninske primere v zavarovalništvu. Nam je zrihtal res lepo odškodnino, plačati ga ni potrebno nič vnaprej. On si vzame 10% od iztržene odškodnine, zato se potrudi da dobi kar največ. Družbe, ki se ukvarjajo z odškodninami delujejo podobno, el da imajo z zavarovalnicami vnaprej sklenjene dogovore koliko odškodnine za določeno vrsto poškodbe. Če je poškodba in imaš zdravniške izvide – potem ti odškodnina vsekakor pripada. Ni res, da za poškodbo vratu ne moreš dobiti odškodnine, je pa res, da za vratne poškodbe sedaj ne dobiš več bolniške za čas fizioterapije.

Moj je imel 14 dni opornico in je dibil 330000 sit, samo od zavarovanja avtomobila, e pa življenjskerga zavarovanja. Ma opornice ni nosu niti en dan. Tko da sam pozanimaj se naprej in moraš dobot kakega odvetnika, naš je imel odvetnika in ta je pol vzel 30000sit sam še zmer je ostalo 300000.

vesel bi bil, če bi mi še ti posredovala podatke o odvetniku. HVALA

Izvid od tvojega zdravnika ne bo pomagal popolnoma nič.Nujno pojdi k specialistu in naj ti napiše izvid.Samo tako boš imel kaj uspeha iztržit.

To vem .Mož si je v službi poškodoval hrbtenico vendar ga dežurna ni poslala takoj na slikanje in na pregled k specialistu.Poslala ga je samo k svojemu zdravniku.Ko sva hotela dobiti odškodnino nisva dobila popolnoma nič.
Odgovor zavarovalnice je bil.Ker ni izvidov specialistov in slik vam odškodnine ne moremo izplačati.Izvidi vašega zdravnika pa tukaj ne veljajo.Konec debate.
Pa sva se z možem lepo obrisala pod nosom.Niti odvetniki nama niso mogli pomagati,ker ni bilo izvidov od specelista.

Specialist ti mora napisati izvid.Drugače se boš obrisal za odškodnino pod nosom.

Nejc, predlagam ti, da ko boš zaključil zdravljenje zbereš vse izvide (kirurga, ortopeda….), rentgenske slike in mnenje osebnega zdravnika ter zdravniške komisije o bolniški ter odideš do odvetnika… predlagam ti odvetnika Jesenko Vasja, Kolodvorska 14, Ljubljana (01/4393950) in pošljeta zavarovalnici predlog za poravnavo. Jaz z njim sodelujem in ga lahko samo pohvalim: trenutno rešujeva mojo odškodnino na sodišču…
srečno, Tjaša&Co.

Moj je imel samo izvide iz urgence in nič več.
Odvetnik pa je bil s tržaške, malo naprej od trgovine eits, pa se ne spomnim več kako se je pisal. Ti bom popoldan sporočila ko bo prišel moj domov.

Mogoče je bil gospod Andrej Jernejčič… (Tržaška 365) Super dečko, mi je za 10 dni nošenja ovratnice zrihtal 550.000 SIT….

LP in veliko zdravja!

koliko pa je računal?

Jaz poznam tri primere s takimi poškodbami in vsi so potegnili od 500.000 do 700.000 tisočakov. Ko boš končal zdravljenje (ponovni pregledi na urgenci, zdr. potrdilo, fizioterapije, …) se obrni na odvetnico Katja Sibinčič. Super je, mislim, da vzame okoli 10 tisočakov. tel. 01 231 00 95.

Če ni bila obveščena policija o prometni nesreči, so praviloma vse obveznosti zavarovalnice izključene. To pomeni, da če po prometni nesreči niste poklicali
policije, boš zelo težko izterjal odškodnino po svojem zavarovanju.

Cca 30 dni bolniške, brez ovratnice, …odvetnik Vrstovšek v Celju, zahteva 1.400.000, 00 sit. Nesporni del cca 450.000,00 sit že izplačano, preostali del terja naprej.
Lp mama

policija je bila, zapisnik je narejen, alko test tudi, tako da… sem bil le žrtev. Nič ni proti meni.

New Report

Close